koppy értékelése


koppy>!
Eric Muldoom: Boszorkánylovag

Hűű most kicsit bajban vagyok, mert nagyon tetszett a könyv: pörgős volt, a karakterek szerethetőek, izgalmas, jó volt a hangulatkeltés… Szóval minden a helyén volt. DE! Számomra túl sok minden volt belezsúfolva. Néhány eseményt vagy lényt simán ki lehetett volna belőle hagyni, úgyis megállta volna a helyét. Erre szokták azt mondani, hogy a kevesebb néha több. Azonban ha erről számítógépes játék is készülne, azt tuti imádnám és pár napig odatapasztana a gép elé.

1 hozzászólás

Eric Muldoom: Boszorkánylovag

Eric Muldoom: Boszorkánylovag

A végzetes Sötét Víz közeleg, és mindent bekebelez.
A világ a végnapjait nyögi. Mindazokra a biztos halál vár, akik nem tudnak bebocsátást nyerni valamelyik Örökkévaló Városba. A gond csak az, hogy ezek sosem maradnak egy helyben, és még építőik, a gőgös elf urak is tanácstalanok, merre keressék őket.

Az emberek – az egykori elf rabszolganépek – sorsa végképp kilátástalan. Ilyen helyzetben fordulhat elő, hogy egy kitaszított boszorkánylovagot indítanak útnak, találjon meg és foglaljon el egy ilyen legendás örökvárost.

Fekete Kullgant épp a vesztőhelyre cipelik, így nincs túl sok választása: elvállalja a küldetést. Kullgan talán csak egy mocskos szájú félbarbár, de amint harcról van szó, felülmúlhatatlan. Fiatal ugyan, de az életet máris képes sötét humorral megélni, és önmagát is mély iróniával szemlélni. Vér és halál – ez a jelmondata. Magához veszi varázspengéjét, és hagyja, hogy az események magukkal sodorják. Útitársai is akadnak: a sziklaelf harcos, a titokzatos Medini lány, és a sötételf varázsló. Vajon megbízhat bennük? Biztosan nem. Egyetlen dolog biztos: a túlélésért minden eszközt be kell vetnie.

Eric Muldoom regénye valódi klasszikus fantasy a kard és boszorkányság irányzatból. A kötet lapjain vakmerő hősökkel, mesebeli lényekkel, változatos helyszínekkel és meghökkentő kalandokkal találkozunk. Gazdag képzelőerő, érdekes világ, sodró lendület és sok akció jellemzi. A dark fantasy egyes stílusjegyei éppúgy felfedezhetők benne.

Hirdetés