Bori_L MP értékelése


Bori_L MP>!
Kameron Hurley: A Tükörbirodalom

Nekem alapvetően nem volt sok problémám ezzel a könyvvel, azt leszámítva, hogy naaaagyon hosszú felesleges részek voltak benne, amik egy kicsit megtörték a lendületet. Ezek helyett a naaaagyon hosszú felesleges részek helyett lehetett volna egy icipicit több világmagyarázat, mert abból például nem akadt sok. Jó ötlet volt ez a négy mágiacsillag által befolyásolt varázserő spoiler, de a háttérvilág bemutatása finoman szólva sem volt elégséges, ugyanis ennél sokkal több nem is derült ki a könyvben sem. Pedig milyen izgalmas ötlet (lett volna, ha Hurley kezd vele valamit).

Cserébe nekem nagyon tetszett a sokféle társadalom bemutatása, amik a mienktől gyökeresen eltérőek. Igaz, ezek sem voltak túlságosan bőven kifejtve, de sokkal több derült ki azért, mint a mágiacsillagokról, és számomra ezek a felvillanások is elgondolkodtatóak voltak, felvillanyozták némileg az amúgy rétestésztaként nyúló történetet. A másik dolog, ami kifejezetten tetszett, hogy ebben a világban a növények veszélyesebben voltak, mint az állatok – ez mekkora ötlet egy kifacsart világra! Sajnos ez csak helyenként kapott hangsúlyos szerepet, de azokat a részeket én baromira élveztem.

A szereplőkkel nagyjából ki voltam békülve, bár nézőpont karakternek el tudtam volna viselni kevesebb szereplőt is (így is nehéz volt megjegyezni a naaaagyon fantázia-neveiket), sőt, igazából azt is el tudtam volna viselni, ha csak a kezdő lánykánk történetét követjük végig, de így legalább több szegmensét bebarangolhattuk a világnak. spoiler Összességében nem nyűgözött le, de azért elolasom majd a következő részt, hátha addig Hurley beszerez egy erősebb kezű szerkesztőt.


Kameron Hurley: A Tükörbirodalom

Kameron Hurley: A Tükörbirodalom

Lebilincselő fantasy história a kétszeres Hugo-díjas Kameron Hurley tollából.

Újra eljön a nemzeteket pusztító és földrészeket formáló katasztrófa, ám ezúttal egy árva gyermek elmenekül a rabszolgaság és a halál elől, hogy feltárja véres múltját… de a világ közben háborút vív önmagával.

Idegen hódítók jelennek meg Szaiduan fagyos világában, és sorban lerohanják a városokat, nem hagyva hátra mást, csak hamut és romokat. A békés dhai nép áll a háború középpontjában, kiket a szaiduaniak rabszolga sorba vetettek, s most mégis a segítségüket kérik a megállíthatatlan ellenséggel szemben.

A sivár és kietlen tundra és az érző növényektől hemzsegő párás dzsungelek vérmágusai és zsoldosai, uralkodói és mágikus hatalommal bíró orgyilkosai ezúttal összefognak a pusztulás szélére sodródott világ megmentéséért.

Amikor a pusztulás eljövetelét hirdető sötét csillag felkel, egy törvénytelen uralkodónak kell összefognia a polgárháború szabdalta nemzetet; egy korát meghazudtoló ifjú harcosnak döntenie kell a családja és saját sorsa között; egy félvér dhai tábornoknak választania kell, hogy kiírtja-e atyja népét vagy hű marad egy idegen uralkodóhoz.

Pengeélen táncoló szövetségek és végzetes árulások kísérik a dhai nép és szövetségeseik törekvéseit, hogy megállítsák a feltartóztathatatlannak tűnő sereget, miközben az ellenség a világegyetemmel egyidős ősi világok összeütközésére készül.

A végén egy birodalom felemelkedik, a többi elbukik.

Hirdetés