mezei P értékelése


>!
mezei P
Raana Raas: Hazatérők

Egy nagyszerű sorozat nagyszerű befejező része. A történet távoli helyeken, távoli időben játszódik, de mégis, minden fájóan ismerős. Fájóan ismerősek a családi konfliktusok, a generációs problémák, a hadsereg, a politikai manőverek, intrikák, vallási konfliktusok egyházakon belül és kívül, és még sorolhatnám. Nálam sokkal hozzáértőbb emberek elemezték a sorozatot, én nem tenném. Csupán annyit szeretnék elmondani, milyen volt olvasni a köteteket.

Szerintem mindenki emlékszik arra az élményre, amikor először elvarázsolta, magával ragadta egy könyv, feledhetetlen élményt nyújtva. Még emlékszem, milyen volt gyerekként együtt hajózni Napocskinnal, együtt lovagolni Old Shatterhand-del a prérin, vagy nyomozni Zsófikával, hogy mik voltak édesapja utolsó szavai. És igen, ilyen volt olvasni a sorozatot, megfeledkezve a napi gondokról, pofonokról, amiket kaptam, és bár sok megrendítő pillanatot éltem át olvasás közben, mégis beburkolt a történet, mint egy vastag meleg takaró, megóvva a külvilág minden ocsmányságától.

Ott voltam megint a Tralfamadoron, valahol a Shremeya és az Alfa között.


Raana Raas: Hazatérők

Raana Raas: Hazatérők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Yaan bebörtönzése után a Csillagunió hódításai megrekedtek ugyan, a küzdelmeknek azonban még nincs vége. Judy megtudja, hogy fia súlyos beteg, és kétségbeesetten veti magát a gyógymód megtalálását célzó kutatásba, mely végül messzebb sodorja otthonától, mint valaha álmodta volna. Az Oderut hosszas habozás után belép a háborúba, fővezérnek Giint szeretnék megnyerni, ő azonban felesége betegsége miatt nem akar közügyekkel foglalkozni. Amikor végül újra fellángolnak a harcok, Yaannak ismét szembe kell néznie az övéivel – de saját magával is számot kell vetnie.