Alexandra0924 P értékelése


>!
Alexandra0924 P
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg

Előre szólok, hogy az értékelésem nem lesz méltó a könyvhöz. Be kell vallanom, egyáltalán nem volt hangulatom most ehhez, de egy kihívás miatt muszáj volt már sorra kerülnie…
Talán ezért vagyok egy olyan „semmilyen” hangulatban a könyv után. Tudjátok! Mikor elolvasol egy könyvet, becsukod az utolsó lapját, nézel ki a fejedből és annyit mondasz oké, elolvastam. Na én pont így érzem magam, és mert tudom, hogy az én romantikus lelkem, most nem egy ilyen romantikátlan könyvre vágyott, nem érezné jogosnak egy negatív értékelést.
Szerintem ha kellő hangulatban olvasom, akár 5 csillag is lehetett volna, de azt muszáj elárulnom, hogy az első kb. 30-40 oldalt végig unatkoztam. Utána beindult, és hiába már a közepe felé tudtam a titkot, akkor is lekötött, és izgatottan vártam a végét, ami persze kiált a következő részért. Sage nem mindennapi karakter volt. Az a pimaszság, szemtelenség amit képviselt… komolyan azt hittem egy-két helyzetben, hogy kész… neki annyi, biztos nem éli meg a könyv végét! :)

Szóval jó volt, de most nem folytatom a sorozatot, megvárom a kellő hangulatot :)


Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg

Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg

Egy merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút.
Carthya királysága polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti.
Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból.
Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat.
Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal. Az utolsó oldalig fogva tartja az olvasót.

„Letehetetlen.” – The New York Times Book Review
„Kaland, rejtély és feszültség bombabiztos elegye.” – Horn Book
„Remek könyv volt, és alig várom, hogy a kezembe kaparintsam a következő kötetet. A humor, a kaland és az izgalom tökéletes keverékét nyújtotta. Megérte megvenni!” – me, amazon.com