Dávidmoly  értékelése


Dávidmoly>!
Brian McClellan: A birodalom bűnei

Kém vagyok, uram. Ha meg kell ölnöm valakit, az azt jelenti, hogy nem jártam el kellő óvatossággal.
*
Mindenki, még a barátai is mindig azt feltételezték, hogy élvezi a gyilkolást. És igaz, ami igaz, néha tényleg élvezte. De a feltételezés akkor is fájt egy kicsit.
*
– Bűn, hogy az ember szabad akar lenni? – kérdezte az öregasszony tökéletes adrói kiejtéssel.
– Ebben az országban? Határozottan.
*
Styke szerette volna kitekerni a nyakát, és beletaposni a földbe, ám agya önfenntartásért felelős szeglete gyorsan figyelmeztette rá, hogy ez egy nagyon rossz ötlet.
*
– Te tényleg eszement vagy.
– Mindenki ezzel jön.

Brian McClellan örvendetes fejlődést mutat íróként, különösen ami a cselekményvezetést illeti. Annak idején a Lőpormágus-trilógával pont az volt a fő problémám, hogy a cselekmény kissé önkényesen alakul, és nagyon kilátszott a szerző keze, ahogy itt-ott belenyúlt a dolgokba. Ez szerencsére A birodalom bűneire már alig-alig igaz spoiler. Itt aztán nincs üres járat meg az események szempontjából teljesen fölösleges, sehová sem vezető handabandázás; nincsenek érdektelen mellékszálakon veszteglő nézőpontkarakterek vagy teljes szereptévesztésben lődörgő szereplők; nincsenek helykitöltőnek szánt, súlytalan összecsapások és belengetett, de valójában teljesen lényegtelen Nagy Titkok spoiler. Még a nyomozós szál is teljesen rendben van, nagy megkönnyebbülésemre. Így kell fordulatos fantasy kalandregényt írni. Csak így tovább, Mr. McClellan!
A magyar kiadás a megszokott Fumax-minőség. Külön kiemelném a bőséges és részletes térképállományt, amely nagy segítséget jelent abba, hogy térben elhelyezzük az eseményeket.
Négy és fél mágikus páncél az ötből.


Brian McClellan: A birodalom bűnei

Brian McClellan: A birodalom bűnei

„Hiába az elsöprő túlerő – a lőpor és a vér legyőzhetetlen!”

Fatraszta nem túl nyugodt hely: bűnözők, szerencsevadászok, vakmerő telepesek és az ősidők relikviái után kutató mágusok végső állomása a vadon kapujában. Csak a kancellárasszony vasakarata és a titkos rendőrség acélos ökle tartja egyben az országot – egyelőre. Az elnyomott nép és a nagyhatalmú birodalmak szorítása egyre erősödik.

A fővárost, Szárazpartot fenyegető felkelés ellen ármánnyal és fegyverrel egyszerre lehet csak küzdeni. A feladat súlya három megbízott vállát nyomja: a simlis ügynök, Michel Bravis, egy jogtalanul elítélt, verhetetlen háborús veterán, Őrült Ben Styke és a lőpormágus zsoldostábornok Vlora Flint képezi az utolsó védvonalat a káosszal szemben.

Amikor egy ásatás során ősi, felfoghatatlan hatalmú monolitra bukkannak, a szárazparti vezetésnek rá kell döbbennie, hogy a lázongás volt a legkisebb problémája…

Egy szenzációs új trilógia nyitánya a népszerű Lőpormágus-világban!

Hirdetés