Szédültnapraforgó értékelése


>!
Szédültnapraforgó
Amanda Quick: Titkok Könyve

6. olvasásom az írónőtől és egészen kellemes kikapcsolódást nyújtanak a könyvei (eddig egy kivétel volt) Tetszik a romantikus szál, de főként a krimi vonal domináns. A megszokott okos, talpraesett főhősnőnk, Emma, aki alkalmanként kénytelen kegyes hazugságokra, véletlenül egy szekrénybe kerül Edisonnal, s innen indulnak a bonyodalmak. Közben hullákra bukkanunk és Emma Edisonnal szövetkezve nyomozza ki végül, ki is a gyilkos. Olvasás közben egy viktoriánus krimibe csöppenünk. Élveztem ahogy a két főhős egymásra talált.


Amanda Quick: Titkok Könyve

Amanda Quick: Titkok Könyve

Szép, okos, önfejű, ami a szívén, az a száján. Az ilyen társalkodónőt senki nem tűri maga mellett sokáig. Nem csoda hát, hogy Emma Greysonnak ajánlólevelet kell hamisítania , ha új álláshoz akar jutni. Ám hiába biggyeszt pápaszemet az orrára, a vidéki kastélyban vendégeskedő urak felfigyelnek szépségére. Tolakodó udvarlásuk elől egy szekrénybe rejtőzik, ahol váratlan társaságra akad…
Edison Stokes erős kézzel igazgatja vállalatbirodalát, de akkor sem hátrál meg, amikor barátja nyomozómunkára kér: egy régi becses könyvnek lába kélt, és gyanúja szerint a vendégek közt keresendő a tolvaj. Aki most áldozatára, a megfelelő nőre les, hogy Emma mindenkinél alkalmasabb alany a kísérlethez.Csak úgy tudja szemmel tartani és megvédelmezni, ha maga mellé fogadja segítőtársul. Nem is sejti még, hogy Emma hajlíthatatlan konoksága nemcsak a nyomozás sikerét, de mindkettejük életét is veszélybe sodorhatja.
„Ha délután veszel kézbe egy Amanda Quick-regényt, készülj fel rá, hogy ébren töltöd az éjszakát. Lehetetlenül bűbájos.”