Rodwin értékelése


Rodwin>!
J. Goldenlane: Napnak fénye

Első olvasásom az írónőtől, úgy érzem már ideje volt, mert elég sok könyve csak a polcomon figyel. Ez is csak olyan lekaptam a polcról szituáció volt, mint nálam sok esetben tapasztalható volt az elmúlt években.
Elöljáróban nem tudtam mire számítsak, mert el van látva bőven címkével a könyv. Technikailag fejlett világba csöppenünk a nem is olyan távoli jövőben, a már kevésbé ősi Kína, világunk legnagyobb hatalma. Dicséretes, hogy ebben a cyber világban is, ahol leginkább siklóval közlekednek még jelen van az egyszerű biciklizés fogalma is.
Főhőseink fiatalok, a maguk mindennapos problémáival, amely az évszázadok folyamán nem sokat változott, és gyaníthatóan nem is fog.
Ticca Min a nagyszájú végzős leányzó, aki galibából, még nagyobb gubancba keveredik. Leginkább a jelenségének köszönhetően, de az események is eléggé sodorják. Hű társa lesz a bajban Csang Lin, aki előtt nincs akadály, ha egy kis műszaki fejtörő adódik.
De maga a császár is velős szerepet vállal a bajban. Tét a császársága és az országa jövője. Felbukkannak Ausztrál titkosrendőrök, Medvék és Ugróegerek szolidabb formában.
Ármány, cselszövés, kaland, technika, megspékelve egy kis tini románccal, de kellően nagy lendületességgel. Jó könyvnek tartom, és ez nem egy gyenge, hanem erős négyes tőlem.
Bizakodom benne, hogy a két folytatás még jobb lesz.
Volt egy gondolat a könyvben, említés szinten a rák, hogy abba senki nem hal bele. Minden bizonnyal így lesz, kívánom, hogy így legyen és az ük-ük leszármazottaim ne ismerjék korunk átkát.

>!
Delta Vision, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633951033
3 hozzászólás

J. Goldenlane: Napnak fénye

J. Goldenlane: Napnak fénye

Mi jöhet egy világháború után?

Természetesen egy újabb világháború – állítja őfelsége, Tien Naga-Hai Huang-Ti, mert a történelem szerint az emberiség rendre elfelejti az atombombázás borzalmait, és mindig jön egy újabb Utolsó Háború.

Az ifjú császárnak, aki negyedik az Új Császárok sorában a Kínai Birodalom élén, rögtön a koronázása után leküzdhetetlennek látszó kihívásokkal kell szembenéznie: a kívülről fenyegető Ausztrál Föderáció mellett minden pillanatban számolnia kell a Birodalmon belüli riválisaival is.

Ticca Min sokáig azt hitte, hogy a jövője semmiben sem fog különbözni a kockanegyedek többi lakójának életétől. Jobb, ha az álmait még magának sem meri bevallani, csak elfogadja az egyetlen lehetséges utat.

Egyetlen pillanat, egyetlen döntés elég, hogy minden megváltozzon körülötte… és ami kezdetben csak izgalmas kalandnak tűnik, az idővel olyan események elindítója lesz, amellyel a Birodalom és a világ békéje is veszélybe kerül, az uralkodó és alattvalói sorsa pedig elválaszthatatlanul összefonódik.

J. Goldenlane új regényének színes, mesteri precizitással felépített világa kiváló érzékkel hozza össze a YA klasszikus elemeit, egy posztapokaliptikus világ képeit, és a finom humort – túllépve a megszokott kereteken, a fiatal és lélekben fiatal olvasók számára egyaránt emlékezetes módon mutatva be az új világrend meghatározó uralkodóházának intrikáit és a felnőttként helytálló fiatalok küzdelmeit.

Hirdetés