Trillian értékelése


>!
Trillian
Arthur Conan Doyle: Jobb nem firtatni

Nem volt egy rossz válogatás.Doylenak nagyon jó stílusa van, úgyhogy a legtöbb történet tetszett. A novellák tematikusan csoportosítva voltak, és mindegyik előtt olvashattam egy rövid szösszenetet, úgyhogy a könyv összeálítása igencsak megnyert. Voltak olyan írások amelyek elég kiszámíthatóak voltak, de párnak azért sikerült meglepnie. A legjobban Az új katakomba és A rémálmok szobája tetszett. Összességében én nem éreztem ijedősségem ellenére sem rémisztőnek ezeket a történeteket, de örülök hogy elolvastam őket.


Arthur Conan Doyle: Jobb nem firtatni

Arthur Conan Doyle: Jobb nem firtatni

Sir Arthur Conan Doyle-t a hazai olvasóközönség leginkább Sherlock Holmes atyjaként ismeri, pedig sokoldalút és maradandót alkotott a természetfölötti irodalom terén is. Régiségbúvár rémtörténeteiben – melyek többek között az első múmiafilmet ihlették – a történelem és az egyiptológia iránti érdeklődése nyilvánul meg; spiritiszta novelláiban saját személyes tapasztalatait dolgozza fel a szeánszokról, a médiumokról és a szellemidézésről; hátborzongató tengerészhistóriáiban egyebek mellett magyarázatot kínál a Mary Celeste kísértethajó titokzatos esetére; kegyetlen meséiben (contes cruels) arról fest végletes képet, hová fajulhatnak a sötét emberi szenvedélyek; modern rémtörténeteiben pedig a tudományos-technológiai haladás vívmányaiban rejlő ijesztő lehetőségekkel játszadozik. Kötetünk reprezentatív betekintést nyújt munkásságának e kevésbé közismert, ám annál figyelemreméltóbb szeletébe, a MesterMűvek hagyományai szerint minden elbeszéléshez külön bevezetést és magyarázatokat mellékelve.

„Arthur Conan Doyle mindmáig az egyik legkedveltebb írónk; műveit világszerte érdeklődéssel – és olykor megszállottsággal – olvassák.” – Russell Miller

Hirdetés