ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

Geralt az előző rész viszontagságait igyekszik kiheverni, és útnak indul, hogy megkeresse Cirit. Hozzácsapódik természetesen az elmaradhatatlan Kökörcsin, és egy új szereplő, Milva. És ahogy egyre jobban hatolnak be a háború sújtotta vidékekre, bővül a csapat, egész színes kompánia alakul ki.
Ez a rész úgy érzem nem vitt előre szinte semennyire a történet egészét illetően, mégis lekötött, és élvezhető volt.
Örültem, hogy megint Geralttal vagyok. Egyre több oldalát ismerem meg, kedvelem nagyon. A rengeteg háborús borzalom, amit kapunk, kicsit enyhítve van a mi kis szokatlan társaságunk bajtársiassága által.
A varázslónők részei is nagyon érdekesek voltak.
Kíváncsi vagyok az utolsó két kötetre, de valahogy a novellák sokkal jobban tetszettek.


Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

A Vaják-saga következő kötete A megvetés idejének közvetlen folytatása. A lengyel szerző ismét elröpíti az olvasót a szláv mítoszok és a valóság ihlette fantáziavilágába, ahol a tét nem csupán egy szörnyvadász vagy egy kislány élete, de az Északi Királyságok sorsa is.
Ríviai Geralt a thaneddi puccs után Brokilonban lábadozik. Egy világ választja el Ciritől, a Meglepetés Gyermektől, akit pedig állítólag neki rendelt a sors – a lányt ugyanis Nilfgaardban látták utoljára. A vaják tehát hosszú és veszélyes útra indul a driádok földjéről a háború sújtotta vidéken keresztül, de nem marad sokáig egyedül: ahogy közeledik úticéljához, egyre többen csatlakoznak hozzá… E furcsa kompánia végül egy olyan konfliktusba csöppen, melyet csak véres küzdelmek árán élhetnek túl.