ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

Geralt az előző rész viszontagságait igyekszik kiheverni, és útnak indul, hogy megkeresse Cirit. Hozzácsapódik természetesen az elmaradhatatlan Kökörcsin, és egy új szereplő, Milva. És ahogy egyre jobban hatolnak be a háború sújtotta vidékekre, bővül a csapat, egész színes kompánia alakul ki.
Ez a rész úgy érzem nem vitt előre szinte semennyire a történet egészét illetően, mégis lekötött, és élvezhető volt.
Örültem, hogy megint Geralttal vagyok. Egyre több oldalát ismerem meg, kedvelem nagyon. A rengeteg háborús borzalom, amit kapunk, kicsit enyhítve van a mi kis szokatlan társaságunk bajtársiassága által.
A varázslónők részei is nagyon érdekesek voltak.
Kíváncsi vagyok az utolsó két kötetre, de valahogy a novellák sokkal jobban tetszettek.


Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

A varázslógyűlést ért támadásban Geralt súlyosan megsérült. A vaják feladata, hogy védje az ártatlanokat és megsegítse a szükségben azokat, akiket nagy hatalmú és veszedelmes szörnyek fenyegetnek. Most azonban sötétség borult a világra, és Ciri, Cintra trónjának várományosa, eltűnt – egy pletyka szerint a niflgaardi udvarban készül az esküvőjére. Geraltnak nincs választása: sérülései ellenére útnak kell indulnia, hogy megmentse a lányt.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.

Hirdetés