zia értékelése


>!
zia
Michael Morpurgo: Flamingó fiú

Nagyon szép a könyv borítója és tetszenek a fejezeteknél lévő flamingók is.
A történet is tetszett, a vége pedig kifejezetten, amikor körbeért a történet. De valahogy mégse volt meg az a 'hű, ez nagyon jó' érzés. Hogy ez amiatt van, mert előtte egy engem sokkal jobban megérintő történetet olvastam, szintén második világháború témában vagy pedig azért, mert számomra ennyit adott ez a történet, azt nem tudom, de ez így most 4,5 csillag.

1 hozzászólás

Michael Morpurgo: Flamingó fiú

Michael Morpurgo: Flamingó fiú

A történet a dél-franciaországi Camargue egyedülállóan különleges vidékén játszódik a második világháború idején. A sós síkságok és flamingók között, a szülei farmján él egy autista kisfiú. Sok mindent nem ért, azt viszont tudja, hogy kell meggyógyítani az állatokat. Szereti a rendszerességet és a zenét: minden héten kimegy a piacra az édesanyjával, hogy a város körhintáján felülhessen a kedvenc lovára.

Ám egy nap bevonulnak a felfegyverzett németek, és elfoglalják a várost. A szeretett körhinta megrongálódik, a lovak és díszek széttörnek, és már semmi sem lesz ugyanolyan. Aztán, az egyre inkább széthulló világ jelképeként, az egyik katona beállít a farmra, kezében egy sérült flamingófiókával – egy ágyú sebesítette meg, és a fiú az egyetlen esélye a gyógyulásra.

Ám a németek között van egy kedves tizedes, aki talán meg tudja javítani mindazt, ami tönkrement – és együtt talán az egész várost rendbe tudják hozni…

Hirdetés