MissFortune értékelése


>!
MissFortune
John Green: Papírvárosok

John Green: Papírvárosok Egy excentrikus lány, egy idézet, egy rejtély

Régebben már láttam a filmet, de nem emlékeztem belőle semmire. Ez elég sok mindent elárul.
Maga a papírvárosok ténye nagyon érdekes számomra, nem tudtam, hogy ilyen létezik. Viszont a cselekmény borzasztóan rossz. Volt pár jó pillanat, de ez leginkább Radarnak, Bennek és a fura vicceiknek köszönhető.
Quentin kitartása szép dolog, de én kétlem, hogy valaki ennyire megszállottan kutat valaki után. Főleg, hogy valljuk be Margo nem jelenthetett túl sokat számára. Érdekes volt a könyv kutatós része, ahogy próbálta megfejteni a rejtvényt, de kár volt erre 384 oldalt pazarolni. A felesleges rizsa nélkül még talán jobb is lett volna.
Margo szerintem meg se érdemelte a keresést. Nagyon buta lány. Nem tudtam azonosulni a hülyeségével. Fogja magát, elszökik. Azt akarja, hogy körülötte forogjon a világ. Sznob, beképzelt, aki 18 évesen azt hiszi, hogy ő aztán mekkora bölcs. Eközben szimplán hülye. Ilyeneket normális ember nem csinál.


John Green: Papírvárosok

John Green: Papírvárosok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.
Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri.
A Printz-díjat elnyerő John Green azzal a ragyogó szellemességgel és izzó érzelmi őszinteséggel tér vissza, amely olvasók egy egész új generációját hozta lázba.

Hirdetés