Lisza értékelése


>!
Lisza
Laurell K. Hamilton: Fekete vér

Réges rég leálltam az Anita Blake sorozatról, mert egy időben csak ezt olvastam, és hát na. Túl sok volt. Utáltam, hogy semmi cselekmény, csak szex, és rinyálás. És nem tudunk meg semmit a főhős munkájáról, olyan volt, mint ha nem is dolgozna, csak dugna minden percben.

2012 óta hozzá se nyúltam, de most kellett valami kis egyszerű, agyatlan kötet, ami felüdülés az eben az évben olvasott nagyon sötét, nagyon nyomasztó kötetek után (brent Weeks, Joe Abercrombie). Annak tökéletes volt.

A második oldalon rájöttem, hogy én ezt még olvastam, de nem bántam, mert nem emlékeztem a végére (lehet félbe hagytam, annyira elegem lett már). Pont azt kaptam, amit szerettem volna. Bővebb infókat Jasonról és ennyi elég is volt. Jah, és nem 42 szexjelenetet, talán csak kettőt. És ez így volt ok.

A 3,5 csillag csak azért, mert sok újat nem tud már mutatni az író, klisés, unalmas, állandóan lelki hiszti, prűdek vagyunk de szétkúrjuk a fél világot… Jasonért megérte, másért már a sorozat amúgy se éri meg, csak a pasik háttérsztorijaiért :)


Laurell K. Hamilton: Fekete vér

Laurell K. Hamilton: Fekete vér

Anita Blake, nekromanta és vámpírhóhér a világ előtt, szukkubus és vérpán a barátai és szeretői körében, most jó barátként kerül nehéz helyzetbe. Egyik legjobb barátja és egyben szeretője, Jason apja haldoklik. Anita elkíséri hát szülővárosába, hogy örökre elköszönhessen a goromba szülőjétől, aki mintha soha nem olyan fiúra vágyott volna, mint Jason. És ha a családi béke felélesztése nem lenne elég nehéz feladat, kiderül, hogy Asheville nagy szülötte, az elnökjelölt-várományos kormányzó is éppen most utazott haza családjával, hogy itt ülje meg fia lakodalmát, aki a megtévesztésig hasonlít Jasonre. Sajnos, Keith Summerland nem éppen minta-vőlegény, és nemcsak a sajtó érdeklődik minden lépése iránt. Lehet, hogy az élet ismétli önmagát, és Jason megint hasonmás/unokatestvére és volt iskolatársa miatt kerül bajba? És vajon ki vagy mi ébresztette fel Anitában a vértigriseket? Csak annyi biztos, hogy néha még a legnagyobb ellenségünknek is hasznát vehetjük.

Hirdetés