Mpattus P értékelése


>!
Mpattus P
Novák Vica: Minka és a betűvetők

A Minka és a betűvetők a kezdeti komor hangulat után igazán kedves és tanulságos befejezéssel zárul. A sorozat második részének vége ráadásul – szerintem – elég erős motivációt is magában hordoz azzal kapcsolatban, hogy az iskola (és az olvasás meg az írás) nem is olyan szörnyű, mint azt Minka (és még sok-sok társa) gondolta. Novák Vica hangulatában és szerethetőségében is hasonló légkört teremtett a második részben, mint az elsőben, mindezt pedig ismét megkoronázták Szimonidesz Hajnalka magával ragadó illusztrációi.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.com/2019/03/novak-vica-minka…


Novák Vica: Minka és a betűvetők

Novák Vica: Minka és a betűvetők

Ajjaj, hova szöknek a betűk?

Minka elsős, de van egy bánata: nem boldogul az olvasással.
Talán butább, mint a többiek? Ő már sose fogja megtanulni az ábécét?
Megpróbál elolvasni egy feliratot, ám furcsa dologra lesz figyelmes: egymás után illannak el belőle a betűk! Eltűnnek az újságokból, a képernyőről, sőt, a könyvekből is. Minka rögtön üzen a szelek hátán utazó, furcsa barátjának, Szélvésznek. Lehet, hogy valami galiba történt a betűvetők titkos földjén?

Kósza, a széllény hátán kalandra indulnak Szeles-zugba, hogy visszaszerezzék a betűket, és megmentsék a történeteket a feledéstől. Ki tudja, ha sikerrel járnak, hátha még Minkának is sikerül megtanulnia az olvasást.

Bűbájos, fantáziadús történet a betűkkel most ismerkedő óvodásoknak és elsősöknek.

Eredj te is ez elveszett betűk nyomába!

Hirdetés