AniTiger MP értékelése


>!
AniTiger MP
Novák Vica: Minka és a betűvetők

Aranyos, kalandos mese, amiben ismét ellátogatunk egy emberi világtól távol eső vidékre, ahol a Délibáb rejtvényt adhat nekünk, ceruzák képesek betűket növeszteni, a gyerekek bőrén lehet anyajegy helyett betű, és ahol lehet széllényeken lovagolni. Jó lenne még jobban megismerni Szeles-zugot és Szélvész világát, mert cuki lényekből és izgalmas karakterekből kifogyhatatlan forrásnak tűnik.

Kreativitásilag, történetileg és rajzilag az első részt egy picit többre tartom, viszont ennek szerintem több gyakorlati haszna van, mert azt sosem gondoltam, hogy a szüleim nem szeretnek, de az iskolai haladással meggyűlt a bajom anno.

Kedvencek: A hunyorgók és Minka megoldása a problémájukra.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/03/novak-vic…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575269 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Novák Vica: Minka és a betűvetők

Novák Vica: Minka és a betűvetők

Ajjaj, hova szöknek a betűk?

Minka elsős, de van egy bánata: nem boldogul az olvasással.
Talán butább, mint a többiek? Ő már sose fogja megtanulni az ábécét?
Megpróbál elolvasni egy feliratot, ám furcsa dologra lesz figyelmes: egymás után illannak el belőle a betűk! Eltűnnek az újságokból, a képernyőről, sőt, a könyvekből is. Minka rögtön üzen a szelek hátán utazó, furcsa barátjának, Szélvésznek. Lehet, hogy valami galiba történt a betűvetők titkos földjén?

Kósza, a széllény hátán kalandra indulnak Szeles-zugba, hogy visszaszerezzék a betűket, és megmentsék a történeteket a feledéstől. Ki tudja, ha sikerrel járnak, hátha még Minkának is sikerül megtanulnia az olvasást.

Bűbájos, fantáziadús történet a betűkkel most ismerkedő óvodásoknak és elsősöknek.

Eredj te is ez elveszett betűk nyomába!

Hirdetés