snowwolf értékelése


snowwolf>!
James Dashner: Halálos hajsza

Azért kezdtem olvasni ezt a sorozatot, mert a mesterséges intelligencia és a VR téma egyre jobban foglalkoztat.
Van benne egy-két gondolat, amelyre az egész regény épül, nevezetesen az örök kérdés: „Ki vagyok én?” A választ – és a kérdést magát is – eléggé túltolt cselekménybe csomagolja, a szereplők nem igazán hitelesek, de nem adom fel: a felvetett kérdés az, amely nem engedi sutba dobni az egészet.
Remélem, a többi részben összekapja magát az író. Remélem, túllép az Útvesztő szintjén, amely hiába lett bestseller, nekem hiányzott belőle a só (és túl sok bors volt benne).

A fordítás remek.
Folytatom a sorozatot.


James Dashner: Halálos hajsza

James Dashner: Halálos hajsza

Az Útvesztő szerzőjének új sorozata.
Michael szinte minden idejét a VirtNetben tölti, élete kalandok és izgalmas hackertámadások sorozata. Egyre magasabb szintekre jut a számítógépes játékvilágban, a szabályokkal mit sem törődik – miért is törődne, hiszen mind totál értelmetlennek tűnik. Ám egyes szabályoknak nagyon is jó oka van: bizonyos műszaki fejlesztések illetéktelen kezekben rendkívül veszélyesek lehetnek. És a veszély valóra is válik.
Michael egy napon sokkoló esemény szemtanúja lesz, melynek élményétől nem tud szabadulni. Egyedül van, a szülei elutaztak, a barátai pedig csak a virtuális térben elérhetők. Ekkor a történet még meglepőbb fordulatot vesz: egy szervezet rákényszeríti Michaelt, hogy barátaival együtt kutassa fel Kaine-t, azt a titokzatos hackert, aki nemcsak az egyre szaporodó halálesetekért felelős, hanem a VirtNet fölött is át akarja venni az uralmat. Senki sem tudja, hogy a virtuális világ melyik zugában rejtőzik, és mire képes. Michael, Bryson és Sarah elindul az Ösvényen, amely talán elvezet Kaine-hez. Szörnyű és brutális próbák, lávafolyamok, kozmikus földrengések és öldöklő háborúk között vezet az útjuk. Ezer halál vár rájuk, de csak a virtuális álomban – vagy talán mégsem csupán ott? Ahogy a játék és a valóság határai egyre inkább elmosódnak, úgy lesz a virtuális álomból igazi rémálom…

Hirdetés