B_Petra értékelése


B_Petra>!
Ed McDonald: Éjszárny

Nem tökéletes, de eléggé kiforrott a végére, annak ellenére, hogy néhol túl tömör, és lassan tudtam meg miről is szól az egész.
A világ eléggé titokzatos, átszövi a mágia, és a vill, ez határozza meg társadalmi berendezkedést, ami nem mai modern korunk fejlettségét tükrözi, él és hatalmat gyakorol a nemesség, páncélban és karddal valamint puskaporral harcolnak és mindent beárnyékol a háború, és a Kárhozat az előző csata során látrejött különleges hely. A Kárhozatot kevesen járják mert a területen megváltoztak a fizika törvényei, vagy csak átszövi a mágia, amit az emberek nem értenek. Ősi erők harcolnak, ősi ellenséggel ahol az emberiség kevest nyom a latban, vagy minden rajtuk múlik. Varázslények portyáznak, ölnek és átalakulnak, Csemetékől, Mátkáktól rettegnek az emberek, kémek mindenütt, villt szőnek a Holdak fényéből,harcolnak és túlélnek a szerencsésebbek.
Főhősünk Gallharrow parancsnok, aki szemén keresztül látjuk az eseményeket, nem épp mai lányok ideálja, a jól kereső mérnök középvezetői pozicíóban, luxusatóval, bár nemesi vér csörgedezik benne, fiatalkori ballépései miatt lecsúszott zsoldossá vált, mégis érezhető a sármja, a karizma nem veszett el az alkoholizmus oltárán teljesen. Harcol, öl, küzd, bajtársakat ment, újra megtalálja a szerelmet, istenekkel parolázik és a nagy összeesküvés kicsi fogaskereke.
Határozottan jó volt, meglátjuk, hogyan folytatódik.


Ed McDonald: Éjszárny

Ed McDonald: Éjszárny

A széttört és szenvedő égbolt alatt terül el a Kárhozat végtelen és fertőzött sivataga, a halhatatlan Mély Királyai ellen vívott könyörtelen háború sötét mementója. A féktelen pusztítás lassan száz éve ért véget, amikor a Birodalom bevetette a Nall-gépezetet, az ismert világ leghatalmasabb fegyverét. Legyőzni azonban nem sikerült vele a királyokat, csupán kordában tartani – a mostanra romlott mágiával és vérszomjas démonokkal teli pusztaságban a halhatatlan uralkodók nagyon is éberek. Csak a megfelelő pillanatra várnak.
A fejvadász Ryhalt Galharrow jól ismeri a Kárhozatot. Amikor a hollót ábrázoló tetoválása életre kel, hogy előadja sürgető üzenetét, Galharrow az Éjszárnyakként ismert csatlósaival egy titokzatos nemesasszony keresésére indul az egyik távoli helyőrségbe. Egyikük sincs azonban felkészülve arra, amit ott találnak: a Mély Királyai nem félik többé a Nall-gépezetet, és óriási seregükkel megindulnak a Birodalom felé. Az egyetlen reményt egy rég halott varázsló öröksége jelentheti, ám az Éjszárnyak ideje fogytán van.

Hirdetés