B_Petra értékelése


B_Petra>!
Nicholas Eames: A Wadon királyai

Kockázatos olvasmány? Igen, egy ogrényit igen, mert azonnal ráállnék a következő kötetre mint egyes szerplőink a karcra(helyi kábítószer), vagy betépnék mint Arcandius, az ügyeletes meleg varázsló, legyen az akármilyen fű még ha egy ogre is kínál pipával, mellesleg a világot súlytó gyógyíthatalan betegségből is kigyógyít egyben. A válaszom persze, jöhet, jöhet mint a folytatás.
Van itt minden mi szemnek, bárdnak, buzogánynak, varázslónak, történésznek, halhatatlannak kell, mítoszok, varázslények, mágikus erdő, ősi idegenek, dimenzió portálok, sárkányok, kaland, harc, és dicsőség, még akkor is ha kicsit kiöregedtek a hőseink, kicsit ehíztak, túl vannak egy váláson, és már régen kopogtat az új generáció, de a morális értékek, a család, a barátság és a küzdelem összerántja a bandát.
Komolyan az jutott róla eszembe, hogy olyanok mint egy jó rockbanda, ki ne menne el egy Rolling Stones koncertre, ha már a városban vannak, és épp szétzúzzák a helyi arénát?
Valóban, világmegrengető új ötletek nincsenek, de amit itt olvastam jól összevan boronálva, humor, világépítés, karakterek, és fantasy elemek, és olyan természetességgel mintha totál evidens lenne, hogy trollok márpedig vannak.


Nicholas Eames: A Wadon királyai

Nicholas Eames: A Wadon királyai

A dicsőség sosem megy ki a divatból!

Egykor legendás harcosok voltak. Clay Cooper és bandája, a Saga a legjobbak között is a legjobb volt. Rettegték a nevüket, világszerte a zsoldoscsapatok királyainak számítottak.

Aztán szögre akasztották a kardot, megnősültek, megöregedtek, elhíztak, alkoholisták lettek – súlyos esetben mind a négy egyszerre. A dicső időknek mindörökre vége, marad a család és merengés az elmúlt szép napok felett.

Egy nap azonban Gabriel, az egykori frontember kopogtat be Clay ajtaján végső kétségbeesésében: a lánya ugyanis a világ túlsó felén rekedt egy város falai közt, amelyet szörnyek hordája ostromol.

A két férfinek össze kell szednie a bandát egy utolsó turnéra, hogy együtt átvágjanak a Belwadonon. Biztosak lehetnek benne: elvadult kannibálok, fejvadászok, bosszúszomjas istenek és mindenféle szörnyeteg állja majd útjukat. A legnagyobb veszélyt azonban maga a Horda jelenti. Ha Clay és a banda le akarják győzni, ismét hinniük kell abban – és el kell hitetniük öregedő társaikkal és a feltörekvő ifjakkal egyaránt –, hogy érdemes mindent kockára tenni a mindenkori zsoldosok legértékesebb fizetségéért: az örök dicsőségért.

Induljon hát a búcsúturné!

Hirdetés