Málnika  értékelése


>!
Málnika 
Limpár Imre: A siker tervezhető

Limpár Imre: A siker tervezhető A praktikus tudás lélektani könyve

”A stresszkezelés lényege mindig a szubjektív, az általunk megélt valóság kézben tartása. Sokan túlmisztifikáljuk, hogy a stressz, az aggodalom, a különféle félelmek micsoda monstrumként magasodnak felettünk. Azonban mi emeltük fel őket ilyen magaslatokba, és ha rajtunk múlik, a megoldás is sok esetben a kezünkben lesz.”

Nagy öröm a sikeres életről egy olyan könyvet kézbe venni, amelyet magyar, szakképzett pszichológus írt. Végre nem önjelölt guruk által agyonismételt, szájbarágós frázisokat kell olvasni, hogyha jól elképzeljük, boldog multimilliomosok leszünk már holnap, vagy amelyek, ahogy Limpár Imre is fogalmaz, kecsegtető üveggyöngyként varázsszavak mormolására buzdítanak a tükör előtt. Bár tény, hogy kevésbé egyszerűek, a könyv feladatai, gondolatébresztő mondatai által tényleg fontos dolgokra döbbenhetünk rá önmagunkról, arról, hova tartunk, illetve a stresszhelyzetekre adott reakcióinkról. Hiszen a stressz, a fájdalom, a nehézségek, mind az élet részei, azonban az már a mi kezünkben van, hogy felnagyítjuk, vagy épp elfogadjuk őket és mozgósítjuk erőforrásainkat. Az erőforrások leltározása mellett sok hasznos gyakorlatot tartalmaz a kiadvány, mint például az életkerék, a 100 cél, a SMART-célok, az életúttérkép, vagy épp a stressztartálymodell. A könyvet lehetelen gyorsan olvasni, hiszen az egyes feladatokra időt kell szánni, illetve az altémák átlagosan csupán egyoldalnyi helyet kapnak. A tömören átadott információkat azonban humorral és személyes történetekkel teszi olvasmányossá a szerző.


Limpár Imre: A siker tervezhető

Limpár Imre: A siker tervezhető

Sikeres bárki lehet, de mégsem akárki. E könyv annak íródott, aki hajlandó végre kezébe venni a sorsát. Célom az volt, hogy mindenki számára biztonságos eszközöket nyújtó írást adjak az olvasók kezébe, hogy miként szabadulhatunk meg a pörgés rabigájából, hogy az életünk ne csak hajsza legyen, ahol mások életét éljük és céljait valósítjuk meg, hanem ahol végre merünk magunkra fókuszálni, s mindezt nem fogcsikorgatva, hanem derűsen, mosolyogva. Hiszek abban, sőt tudom, hogy mindez lehetséges.

Ha valaki közelít a sikerhez az üzleti életben, a tapasztalatok szerint sokszor elér egy kritikus lélektani határponthoz, és nem érti, miért nem képes áttörni a falakat, holott elvben minden módszert ismer. Ellenben ha valaki a lélektan felől közelíti a siker birodalmát, megint csak az ürességbe markol, mert pszichés felismeréseinek nem lesz a hétköznapokba ültethető konkrétuma.

Ez a könyv a hogyanokról szól.

Hirdetés