Naiva P értékelése


>!
Naiva P
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Szeretem a LOL könyveket, de ez a könyv egyáltalán nem az volt, amire először számítottam. Valódi meglepetés volt, mivel „hamburgert” vártam, és ahhoz képest „steaket” kaptam.
A LOL könyvekből elvárható, nagyon aranyos, olykor humoros és szerethető YA olvasmány volt, amely sokkal tartalmasabb és mélyebb üzeneteket hordozott, mint amit a ránézésre felszínes borítója, vagy a direkt klisékre épült fülszövege takart. Szerettem a szereplőket és a problémájukat is valódinak éreztem.
A történet hősnője, Harper az első pillanattól fogva szimpatikus volt. Szarkasztikus, elkötelezett állatbarát és inkább kockának tartja magát.
Van egy elmélete, miszerint egy gimnáziumban megvannak a kasztok, ligák és közöttük nem lehetséges az átmenet. Tehát képtelenség, hogy a suli ügyeletes szépfiúja, sportolóreménysége egyáltalán észrevegye őt, ezért is inkább „az ő ligájában” a „kockák között" keresgél lehetséges szerelmet. Emellett jó volt olvasni a szerető családjával való kapcsolatáról.
Ridley-t kár részletezni. Benne megvolt az a plusz, ami sok YA szívtipróból hiányzik. Ő a suli latin származású ügyeletes szépfiúja, futball reménysége, aki alkut köt Harperrel, hogy segítenek egymáson és persze a sztori előre megjósolható, mégis az út a legérdekesebb, amit ezután bejárnak egyénenként és közösen. Úgy olvastam volna tovább és tovább…

2 hozzászólás

Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét. Andrew-ét, aki nyugodt, kiszámítható, és Harperrel egy súlycsoport. Nem úgy, mint Ridley, a gimis focicsapat nőügyeiről hírhedt sztárja. De mit lehet tenni, ha épp Ridley kér segítséget Harpertől? Főleg, ha a korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket ígér. Tanulni pedig kizárólag a profiktól érdemes, nem igaz?

Hirdetés