dezirel értékelése


>!
dezirel
Lisa Kleypas: A pártfogó

Érdekes, hogy amit általában a romantikus könyvek kedvelői szeretnek, azt én nem. És fordítva, mint most. Pedig volt itt mindenféle dráma, ami megszokott, csak valahogy sokkal szolidabban.
Mostanában azt vettem észre, hogy lassan egy romantikus könyv sincs már nyers erotika nélkül, elmosódott ez a határ. Pedig (legalábbis nekem) lenne igény a női történetekre, ahol a főszereplő nem a hátán fekve/ágyban/konyhaasztalon/falnak döntve tölti az ideje nagy részét… Kérem szépen itt egy kamasz lányból lesz lassan fiatal nő és a történet, bár nem túlfűtött, azért unalmasnak vagy hétköznapinak se mondanám. Iskola, barátok, család, később munka, gyereknevelés spoiler és igen pasik is. Gyerekkori nagy szerelem, nagy csalódás, rövidebb-hosszabb kapcsolatok. Családi titkok. Tragédiák. Tényleg minden, amivel egy romantikus könyvben találkoztam már, de valahogy mégsem éreztem klisésnek az egészet. Talán Liberty miatt. A döntései miatt. Ahogy az életét élte, ragaszkodva az elveihez, önmagához.
Nem nélkülözte azért ez a könyv az érzelmeket se, én nagyon is bele tudtam élni magam.
Ami egy picit lecsökkentette a rajongásomat, az a vége volt. Nagyon besűrűsödött, dráma dráma hátán. (találgattam, hogy mi miatt fog szétmenni a páros, mert anélkül nincs ilyen könyv ugye. Majdnem! Kleypas ebben is meg tudott lepni, nem pont úgy csavarta a szálakat, ahogy számítottam rá. )
Egy csipetnyi humorral, a végén kevesebb drámával, még akár kedvenc is lehetett volna.

2 hozzászólás

Lisa Kleypas: A pártfogó

Lisa Kleypas: A pártfogó

Liberty Jones tizennégy és háromnegyed éves volt, amikor beleszeretett a tizenhét éves Hardy Catesbe. Hardyt azonban még a szerelem sem tartotta vissza attól, hogy megvalósítsa régi álmát, és örökre maga mögött hagyja a gyerekkori szegénységet. Elhagyja a várost… és az összetört szívű Libertyt. De Liberty is igazi túlélő… és mindenre elszánt, hogy jobb életet teremtsen magának és a kishúgának. Nagyvárosba költözik, állást talál, és egy nem remélt barátot Churchill Travis, a milliárdos iparmágnás személyében. S noha Churchill fia meg van győződve arról, hogy Liberty hozományvadász, aki gazdag partit keres magának, Churchill és Liberty kapcsolata sokkal mélyebbé válik, mint azt a legtöbb ember hinné. De amikor Liberty és a húga kezdene beleszokni az új életbe, Hardy ismét felbukkan…

Hirdetés