gab001 P értékelése


gab001 P>!
Ittzés Laura: Nyolc perc

Imádom a borítót és a könyvet olvasva a címet is. Nagyon ritkán olvasok kémregényeket, de szerintem a műfaj kedvelői sem csalódnának a történet összetettségében. Különösen tetszett a fogalmazásmód líraisága, olykor egészen elvarázsoltak a szavak. Másrészt az is, hogy számos tudományos magyarázat is szerepelt, így ezen a téren is sokat kaptam a könyvtől. Három főszereplő szempontját olvashatjuk, ami még izgalmasabbá tette az olvasást, mivel még az időben is ugrálunk. Egyiküket sem tudtam igazán kedvelni, ez mégsem nyomta rá a bélyegét az olvasási élményre. Nagyon jól felépített történet, egy percig nem lehet unatkozni.

>!
Binwin, Budapest, 2017
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158081009

Ittzés Laura: Nyolc perc

Ittzés Laura: Nyolc perc

Hanna harminchárom éves magyar nő, aki a német középosztály kényelmes és biztonságos életét éli Sylt szigetén, egy lakóházzá alakított világítótoronyban. Nyomasztó kamaszkori élményeiről senkinek sem mesél, még a férjének sem. Nincs más vágya, mint hogy pár hónap múlva nyugalomban megszülje első gyermekét.

Egy nap megjelennek a világítótorony körül a német titkosszolgálat emberei. Hanna megtudja, hogy Tobias Müller, a magyar hírszerzés egykori magas rangú tisztje előző este meghalt egy Berlin környéki autóbalesetben. A nő úgy dönt, hogy – férje tiltakozása ellenére – azonnal hazautazik Magyarországra, és felteszi végre azokat a kérdéseket, amelyekre már régóta tudja a választ.