Molymacska P értékelése


>!
Molymacska P
Novák Vica: Minka és a betűvetők

2018 úgy látszik a KMK életében az olvasásnépszerűsítés jegyében telt, ami nem baj, sőt! Egyrészről érezhetően szükség van rá, másrészről érdekes, ezt egy-egy szerző hogyan fogja meg, hogyan közelít és utána bontja ki egy egész történetté.
Minka története (mint az előző is) nagyon aranyos és borzasztóan átélhető. Minka azzal, hogy lassabban tanul meg olvasni, nehézségekbe ütközik: ezt még felnőttként is átéreztem, milyen érzés, és milyen nehéz lehet neki, és hogy ilyenkor mennyire kell egy lökés. A történetben a lökést a hunyorgók adják, akik segítenek picit Minkának magabiztosabbnak (is) lenni.
Nagyon aranyos volt a hunyorgók spoiler története is, hogy lent élnek, és miért kavartak annyi bajt a történetben. A végén legszívesebben én is lementem volna hozzájuk, és meséltem volna nekik, hogy ne legyenek egyedül. Annyira aranyosak <3
A rajzolás még mindig gyönyörű, olyan, amely kicsit átalakítja a történetet, kicsit mélyíti is spoiler kicsit pedig ráhangol az érzelmekre, amik a szereplőket érik.
Gyönyörű mesekönyv, Novák Vica és Szimonidesz Hajnalka is kitett magáért. Csak ajánlani tudom ezt a meseszép kötetet.


Novák Vica: Minka és a betűvetők

Novák Vica: Minka és a betűvetők

Ajjaj, hova szöknek a betűk?

Minka elsős, de van egy bánata: nem boldogul az olvasással.
Talán butább, mint a többiek? Ő már sose fogja megtanulni az ábécét?
Megpróbál elolvasni egy feliratot, ám furcsa dologra lesz figyelmes: egymás után illannak el belőle a betűk! Eltűnnek az újságokból, a képernyőről, sőt, a könyvekből is. Minka rögtön üzen a szelek hátán utazó, furcsa barátjának, Szélvésznek. Lehet, hogy valami galiba történt a betűvetők titkos földjén?

Kósza, a széllény hátán kalandra indulnak Szeles-zugba, hogy visszaszerezzék a betűket, és megmentsék a történeteket a feledéstől. Ki tudja, ha sikerrel járnak, hátha még Minkának is sikerül megtanulnia az olvasást.

Bűbájos, fantáziadús történet a betűkkel most ismerkedő óvodásoknak és elsősöknek.

Eredj te is ez elveszett betűk nyomába!

Hirdetés