Morcant értékelése


Morcant>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Nem tudom hányadán állok az írónővel. Olvastam tőle az Eleanor és Parkot, a Fangirlt és az Almost Midnight nevű novellát is, s igaz, hogy mindet élveztem, olyan nagy pluszt egyik sem nyújtott. Viszont rendkívül tetszik a stílusa, és az, hogy teljesen bele tudok merülni az írásaiba. Szóval kijelenthetem, hogy szeretem Rainbow Rowellt, mivel kikapcsol és szórakoztat, és néha annyi is elég.

Ez a novella is nagyon aranyos volt, de semmi több, viszont kellően meghozta a kedvet ahhoz, hogy újranézzem a Star Wars filmeket. Nem is tudom mikor kezdtem el őket nézni, de nem szülői hatásra, mivel ők nem szeretik a sci-fit/fantasyt. Az biztos, hogy tinédzserkoromig csak a később készült trilógiát láttam, aztán pedig talán 20 éves fejjel néztem meg az eredeti hármat. Nekem mindegyik tetszett, nem is tudnám úgy szidni az előzmény-trilógiát. Én is moziban láttam Az erő ébredését, s bár nem táboroztam le (itt hülyének is néznének), az élmény így is megvolt (meg az isteni mozis popcorn). Aztán a többit még nem néztem meg, kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, hogy miért kell mindenről húszezer bőrt lehúzni, no mindegy.

Mindenesetre érdemes elolvasni ezt a kis szösszenetet, humoros, komfortos, jól eső érzést nyújtó.


Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Rainbow Rowell: Kindred Spirits

'Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.' 'Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?' 'Maybe.' If you broke Elena's heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she's expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does. What she's not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels.