Nevox értékelése


Nevox>!
Django Wexler: Az Ezer Név

Mindig is vonzottak a háborús sztorik, a fantasy pedig életem szerves része volt és lesz mindig is, de a kettő ötvözete zseniális lehet.Wexler jól keveri a szálakat, de nem annyira, hogy túl fordulatos lenne az egyébként egyenesen haladó történet. Ha röviden kellene megfogalmaznom regényt, akkor azt mondanám, hogy Sharpe kalandjai a gyarmati hadseregben némi mágiával megbolondítva. Nagyon érződik rajta, hogy felkészült az író, jól bemutatja a 19.század elejei hadviselés, a vonalharcászat jellemzőit, és azt, milyen lehet közkatonának, illetve ezredesnek lenni egy ilyen hadseregben. Átélhető az összes csata, élénken előttem van minden egyes összecsapás, amelyekből a regény közepén van bőven. Szerencsére egy alkalommal sem lesz túl sok, túl zsúfolt a könyv, de alapjában a hadseregre helyezi a hangsúlyt. Nem hiszem, hogy a flintlock fantasy alapvető jellemzője lenne az, hogy a hadviselést helyezi fókuszba, de az Ezer név military fantasy, annak minden előnyével és hátrányával.Jól párhuzamba állítható Jack Campbell sorozatával, csak az sci-fi persze. Jók a karakterek, noha egyikük sem lesz túl emlékezetes, de érdekel a sorsuk, lehet értük szorítani.Érdekes a mágia használata is, ami inkább egyfajta fekete, tiltott dolog a vordanai között, míg a cselekmény színteréül szolgáló Khandarban sokkal ismertebb, démonokat, szellemeket kötnek meg, amelyek az alkalmas személyeket ruházzák fel képességeket.
Összefoglalva kellemes olvasmány, aki szerette a Lőpormágus sorozatot, annak bátran ajánlom, de szerintem mindenkinek jó szórakozást nyújt, aki a történelmi regényeket szereti.


Django Wexler: Az Ezer Név

Django Wexler: Az Ezer Név

Lépj be a hősi fantázia világába, amely muskéták dörejétől és acél csengésétől visszhangzik – de ahol az igazi csatát az alattomos, sötét mágia ellen vívják…
Marcus d’Ivoire kapitány, a Vordanai Birodalom egyik gyarmati helyőrségének parancsnoka már beletörődött, hogy egy álmos, világvégi helyen kell kitöltenie a szolgálatát, ám egy lázadás fenekestül felforgatja az életét. Miután elült a lőporfüst, rámaradt egy demoralizált sereg irányítása, amely erőtlenül kapaszkodott egy aprócska erődbe a sivatag peremén.
A múltja elől menekülő Winter Ihernglass férfinak öltözve, közlegényként szolgál a Vordanai Gyarmati Hadseregben, annak a reményében, hogy így elkerüli a feltűnést. Amikor azonban tisztté léptetik elő, el kell nyernie emberei szívét, és olyan csatába vezetni őket, ahol minden esély ellenük szól.

„Teljes szívből ajánlom Az Ezer Nevet, nemcsak a fantasy, de mindenféle katonai fikció rajongóinak. Steven Erikson, David Drake, Glen Cook, Naomi Novik, Tom Kratman, Jack Campbell, David Weber, és John Ringo rajongói, vigyázzatok: új katonaifikció-cowboy jött a városba, és a neve Django.”

– SFSignal.com

Hirdetés