kataa_ értékelése


>!
kataa_
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

„Mindössze azt állítom, hogy ez lenne életed legjobb, minden képzeletet felülmúló utazása. Nem hiszel nekem? Akkor hát várj, míg ott állsz a Moher-sziklák szélén, a hajadat egyetlen fonatba sodorja a szél, a szíved pedig bolondul kalapál. Akkor jussanak eszedbe a szavaim!”

Furcsa erről a könyvről értékelést írnom. Aki ismer, tudja, hogy Írország a szívem csücske, az ott töltött fél évem a legcsodásabb időszak volt, bejárni a Smaragd-szigetet felejthetetlen élmény, a fent kiemelt idézet teljes mértékben igaz. Addie-hez hasonlóan ráadásul én is egy nehezebb időszak után utaztam ki, így ez teljes mértékben az én könyvem lehetett volna. De végül csak részben vált azzá.
Újra bejárni a helyeket, előkeresni a képeimet, nosztalgiázni nagyon jó élmény volt a könyv által. Annyira ismerős volt minden! Eszembe jutott, ahogy a barátaimmal a Dingle félszigeten szakadó esőben, sárban és szélben másztunk a hegyre azt üvöltve, hogy meghalunk, és aztán az elénk táruló látvány miatt rájöttünk, hogy megérte. Az én tornacipőm sem élte túl az utazást, haha. A színes házak, a leírhatatlan zöld mindenhol, a valóban lélegzetelállító Moher-sziklák, az ír zene, megcsókolni a Blarney-követ és bejárni a kastély apró zugait… sorolhatnám napestig. Abszolút átjött, hogy az író maga is részt vett egy ilyen utazáson, mert minden ilyen jelenetnél elfogott valami honvágy-szerű, és azt éreztem, hogy igen, tényleg pont ilyen volt.
Azok a részek viszont ahol a szereplők voltak központban nem nyűgöztek le. Nem voltak igazán kidolgozottak a karakterek és a köztük lévő kapcsolatok dinamikája, nem kedveltem meg őket különösebben és nem tudta elérni az író nálam, hogy érdekeljen, mi történt velük vagy mi a sorsuk, ami egyébként elég kiszámítható volt. Mindig azt vártam, hogy jöjjön már egy új jelenet az útikönyvből, vagy érjünk már oda a következő állomásra. Akár úgy is mondhatnám, hogy a kedvenc szereplőm Írország volt :D
Emiatt kicsit kettős érzésem volt a könyv elolvasása után, de elvitte a helyszín a történetet, nem tudtam nem szeretni. Ezért összességében hálás vagyok, hogy a kezembe került. Hozzátartozik az is, hogy ez életem első nyereménykönyve, szóval köszönöm @Blogturné_Klub és @Maxim_Kiadó a lehetőséget :) Szuper volt visszarepülni kicsit Írországba és újra átélni egy részét az ott szerzett élményeknek.


Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Addie Írországba utazik, nagynénje extravagáns esküvői helyszínére, azt remélve, elfelejti végre, milyen szörnyűséget tett a nyáron. Most szomorú, mert összetörték a szívét, ráadásul tettével még a jövőjét is veszélyezteti. Ian, a bátyja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, állandóan nyaggatja, hogy mondja el végre az igazságot, s ez folytonos veszekedéshez, sőt verekedéshez vezet a valaha elválaszthatatlan testvérek között. A bánatos Addie alig várja, hogy meglátogathassa a barátnőjét Olaszországban és maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Amikor aztán Addie rábukkan a szokatlan útikalauzra, az Írország a vigasztalhatatlanoknak egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, végre képes lesz megszabadulni nyugtalanító gondolataitól és Ian bírálatától. Aztán változás áll be az utazási terveikben. Addie hirtelen egy fergeteges, a Smaragdszigetet átszelő autós utazás közepén találja magát a világ legeslegkisebb járművében Iannel és annak tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel. Ahogy a trió elhalad a lélegzetelállító zöld dombok, a számtalan várkastély, és a sok, tündérmesébe illő erdő mellett, Addie reméli, hogy az útikalauza nemcsak az összetört szívét fogja begyógyítani, hanem a bátyja és közte is helyreáll a béke. Hacsak el nem tévednek végérvényesen valahol útközben.

Hirdetés