ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Fantasztikus! Lenyűgöző! Csodálatos! A sorozat éke ez a rész. Az 5 csillag is kevés.
Ennek a sorozatnak be kellett érnie nálam. Bevallom az első részre nem igazán emlékszem, mert nagyon régen olvastam, de volt annyira jó, hogy megvegyem a második részt.
Idén annak is nekiálltam, és bár nem volt olyan erős, a karakterei, a világ titkai annyira csodálatosak, hogy muszáj volt az összes maradék részt beszerezni. Igaz, hogy az 5. rész kellett hozzá, hogy igazi híve legyek a sorozatnak, de minden pénzt, időt megért. És ez ebben a csodálatos befejezésben csúcsosodott ki.
Sokat izgultam, kétségeim voltak, találgattam folyton. Minden jó volt ebben a részben, fantasztikusan fűzte össze a szálakat az író.
Az ősi városban ahogy haladtunk egyre mélyebbre, végre összeállt számomra a kép, és így már nem lepődtem meg az Örökös kilétén. Nagyon jól lett végigvezetve. Az elején lévő rész viszont megzavart, nem értettem, hogy fér bele az általam kitalált összképbe. Pedig beleillett. Szívet melengetően gyönyörű megoldás. Majdnem megkönnyeztem. Le a kalappal.
Hadrian és Arista volt akiket részéről részre egyre jobban a szívembe zártam, és annyira drukkoltam nekik, annyira reménykedtem. Már Sandersonnál is megállapítottam, és Mr. Sullivan itt megerősítette, hogy sokszor egy férfi sokkal szebb, mélyebb és tisztább szerelmet tud megírni, mint a legtöbb női író. Imádtam őket, annyira szép, és tiszta volt.
A hat részt egyben nézve egy izgalmas utazáson vehettem részt, rengeteg remek karaktert ismerhettem meg. Na és az utolsó oldalak Nimbusszal? Briliáns! Hatalmas mosollyal tettem le a könyvet.
Kedvenc lett a sorozat. Ezt mindenkinek el kell olvasnia.


Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

MINDEN LEZÁRUL ITT ÉS MOST…
AZ ELFEK ÁTKELTEK A NIDWALDENEN.
A JÖVŐ KÉT TOLVAJ KEZÉBEN VAN.

„Láttam nagy utazás. Tízen mennek. A nő, akinél a fény, ő vezet. Az út a föld gyomrába és kétségbeesésbe visz. A holtak hangja vezérli léptedet. Visszamész időben. Háromezer éves háború kezdődik újra. A hideg börtönébe zár világot, halál fenyeget embereket, és neked döntést kell hoznod…!”

Ímígyen jósolta Fan Irlanu,
az Oudorro falu tenkin látóasszonya.

A Riyria története ezzel elérkezett a befejezéséhez. A Trónbitorlókban tetten ért két tolvaj összes sorsfordító kalandja ehhez a pillanathoz vezetett el. Háromezer év múltán itt az idő, hogy Novron Örököse végre beteljesítse sorsát.

Hirdetés