pveronika  értékelése


pveronika >!
Carian Cole: No Tomorrow

Micsoda érzelmi hullámvasút volt ez a könyv! A szívem még mindig ezerrel kalapál, a gondolataim pedig össze-vissza ugrálnak. Nem ismertem az írónőt, de biztos, hogy nem ez lesz az utolsó könyvem tőle, mert bár még csak most kezdtük az évet, de ez a könyv már most felkerült a 2019-es legjobbak listájára. Könnyfakasztó, de gyönyörű történet volt egy olyan szerelemről, ahol nem számít az idő, a távolság, a nehézségek és a fájdalom.

A legenda szerint, ha két ember egyszerre lát meg egy katicát, akkor örökre szeretni fogják egymást. Talán van valami benne, mert Piper és Blue élete örökre összekapcsolódott azon a napon, amikor a zenész először szólította le a lányt a parkban, és egyszerre pillantották meg azt a bizonyos hét pöttyöst. Piper egy átlagos lány, átlagos munkával, átlagos családdal és átlagos élettel. Minden nap ugyanúgy, egy parkban olvasva tölti az ebédidejét, azonban azon a napon minden megváltozik, amikor a padja közelében egy hosszú hajú, tetovált, gyönyörű szemű utcazenész tűnik fel egy aranyos kutyával, és kivételes tehetségével rabul ejti a szívét. Blue élete nem is különbözhetne jobban a lányétól. Ő egy nyughatatlan, örök vándor, aki nem találja a helyét a világban, a kettejük szerelme mégis határok nélküli.

Bár nem volt rövid könyv, mégis számomra letehetetlennek bizonyult. Összesen 14 évet ölelt fel, spoiler A szerelem, ami a lapokon van, sokszor volt fájdalmas és csúf, de ugyanakkor elmondhatatlanul gyönyörűséges és önzetlen is volt. Nagyon megérintett ez a szívszaggató történet, amelyben egy lány örök várakozásra, egy férfi pedig démonokkal való örök táncra van kárhoztatva. A történetnek voltak igencsak megdöbbentő részei is, amit én kifejezetten meredeknek találtam, és mindemellett nagy fordulatokat is tartalmazott.

Az írónő stílusa magával ragadó volt, a karakterformálása pedig egészen kiemelkedő. Nem tudom, hogy létezhet-e olyan tökéletes és önzetlen ember, mint Piper, akinek ennyi jóság rejtőzik a szívében, de bízom benne, hogy igen. Nagyon megkedveltem őt, ahogy Blue-t is, aki egy hihetetlenül különleges és sokrétű karakter volt.

Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik valami nem mindennapit szeretnének olvasni. Számomra tényleg az egyik legkiemelkedőbb könyv volt, amit eddig olvastam.

5 hozzászólás

Carian Cole: No Tomorrow

Carian Cole: No Tomorrow

** I suggest reading blind if you want all the feels! **

The people we love are thieves.
They steal our hearts. They steal our breath.
They steal our sanity.
And we let them.
Over and over and over again.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

They say you never forget your first love.

Mine was a homeless musician who wandered straight into my soul.

He was my first everything. And fourteen years later, I still can't get him out of my head.

He broke all my rules.
He also broke my heart.

I watched him climb to stardom, cheering him on from afar.
But I was never a fan; just a girl in love.

Like a tornado, he spiraled, leaving a path of destruction in his wake.

But love conquers all, right? It has to. Because here I stand, ravaged and ruined, needing it to be true.

You can’t go back, but I want to. Back to the bridge. Back to when he sang only for me. Before he was famous. Before he shattered my heart.

I thought I knew everything about him.
But I could not have been more wrong.

He promised me every tomorrow. And here I am, waiting.
And hoping.
Again.

**there is no cliffhanger and no cheating in this book

Hirdetés