Deziréé értékelése


>!
Deziréé
Neil Gaiman: Északi mitológia

Szeretem a hasonló témájú könyveket, mindig jó Thorról és Lokiról olvasni.
Sokkal több mindent megtudtam ebből a könyvből mint a filmből, szóval nagyon megérte elolvasni. Pici kis történetek, de tetszetősek.
Neil Gaiman ismét nagyot alkotott.
Ez a borító pedig gyönyörű, imádom ezt a színt.


Neil Gaiman: Északi mitológia

Neil Gaiman: Északi mitológia

Egy új klasszikus: a jól ismert skandináv mítoszok a történetmesélés nagymestere, Neil Gaiman elképesztő átiratában.

Az ősi történetekből Gaiman regényszerű ívet kovácsol, kezdve a kilenc világ legendás megteremtésével, majd sorra veszi a félistenek, törpék és óriások tetteit. Például Thor pörölyének ellopását, aki ezután kénytelen nőnek öltözni – ez az ő szakállával és étvágyával nem kis feladat –, és úgy visszalopni. De elmeséli a legmeghatóbb történetet is, amikor Kvasir, a legbölcsebb isten véréből megfőzik azt a sört, amely aztán létrehozza a költészetet. A számtalan kaland Ragnarökkel, az istenek alkonyával, új idők és emberek születésével zárul.

Gaiman keze alatt a régi poros mítoszok újra élettel telnek meg. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.

Hirdetés