Gyöngyi0309 P értékelése


>!
Gyöngyi0309 P
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

Nem olvastam „lányos” könyveket, csak az eredetit, ami anno nagy szenzációt keltett.
A mostani krimi felhozatal miatt nem is voltak túl nagy elvárásaim a történet kapcsán.
Az eleje nagyon nyögvenyelősen indult, de aztán felkeltette és fenn is tartotta a figyelmemet a történet. Szeretem az olyan könyveket, ahol a cselekmény több szálon fut, több idősík van jelen, esetleg több szereplő szemszögéből bontakozik ki a sztori.
Érdekes egy ilyen „okosotthon”, igazából nem járunk messze tőle, hogy ilyenekben éljünk. A tervező kicsit megszállott, de értettem a motivációját. Viszont lehet, hogy naiv vagyok, de engem meglepett a cselekmény, de mint írtam, nem vagyok „lányos” könyv szakértő.
Egy olvasásnak kellemes volt, jól ír az író, érdekes volt.
Viszont valószínűleg néhány más könyv után el is felejtem, mert annyira nem jó, hogy nagyon maradandó legyen. Viszont ha lesz film -esetleg magyarul- lehet, hogy megnézzük férjemmel egy vasárnapi „mozizás” keretében.


J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

Írja össze azokat a tárgyakat, amelyeket nélkülözhetetlennek tart!
A kérdés különösnek, sőt tolakodónak tűnik – és a két nő számára, akik megválaszolják, pusztítóak lesznek a következmények.

EMMA
A sokkoló betöréstől megviselt Emma új lakásba akar költözni, ám egyetlen lakást sem talál megfizethetőnek vagy elég biztonságosnak. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a Folgate Street egy számba. A ház az építészet remeke: minimalista tervrajz, halvány kő, táblaüveg, égig érő falak. Ám vannak szabályok. A titokzatos építész, a tervező, továbbra is parancsol a házban: nincs könyv, nincs díszpárna, nincs fénykép, sem rendetlenség, egyáltalán semmiféle személyes tárgy. A teret arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik.

JANE
Magánéletének tragédiája után Jane új életet akar kezdeni. Amikor rátalál a Folgate Street egyes számra, azonnal megtetszik neki a ház, és annak zárkózott, vonzó tervezője. Röviddel beköltözése után Jane értesül a hozzá külsőre és korban is hasonlító, előző lakó tragikus balesetéről. Miközben Jane megpróbálja szétszálazni az igazságot és a hazugságot, akaratlanul is ugyanazokat a mintákat követi, ugyanazokat a döntéseket hozza, ugyanazokkal az emberekkel hozza össze a véletlen, és ugyanazt a rettegést éli át, mint az előző lány.

Hirdetés