Vhrai P értékelése


Vhrai P>!
Alan Dave Darel: A Rothadó Hold fiai

Egyáltalán nem bántam meg, hogy “beruháztam” erre a kötetre. Az utóbbi évek egyik legérdekesebb magyar fantasy regényét volt szerencsém a kezembe venni. Nagyon igényesen és precízen felépített munka. Külön kiemelném a megfogalmazást és a bő szókincset. A történelem felhasználása és ennek fantasztikus elemekkel való vegyítése pedig egy egészen egyedi és különleges egyveleget alkot. A halhatatlanság és a reinkarnáció ilyesfajta megközelítésével még nem találkoztam. Szinte filozófiai síkra tereli a szerző a kérdést, hogy valójában miért is érdemes élni? A történet elején el lehet veszni a több nézőpont és rengeteg szereplő között, de az első 100-150 oldal után teljes gőzzel beindulnak az események. Ezután már egy-egy főbb karakterre fókuszál a történet. Személy szerint ekkor kezdtem el igazán falni az oldalakat! Ajánlani tudom az ínyencebb fantasy rajongóknak, ugyanis Alan Dave Darel szinte szépirodalmi magasságokba emelte a műfajt.

https://libellum.blog.hu/2019/02/02/alan_dave_darel_a_r…


Alan Dave Darel: A Rothadó Hold fiai

2.729 FtKönyvtündér ·
3.850 Ft –29%
2.772 FtÚj Könyvek ·
3.850 Ft –28%
2.849 FtMai-Könyv ·
3.850 Ft –26%
2.888 FtKönyvmarket ·
3.850 Ft –25%
3.080 FtJókönyvek.hu ·
3.850 Ft –20%
3.272 FtRégikönyvek.hu ·
3.850 Ft –15%
3.657 FtLíra ·
3.850 Ft –5%
2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Alan Dave Darel: A Rothadó Hold fiai

– Csak megnéztem még egyszer – hadarta Haragvó Villám. Vörös Szem még mindig nem szólt. – A hullát – folytatta nagy sokára testvére. – Meg akartam érteni.
– Mit? – kérdezte Vörös Szem.
– Azt, hogy miért mi lettünk kvazárok. Miért vagyunk méltóbbak az istenek kegyeire, mint ők, az áldozatok? Miben különbözünk tőlük?
– Na, miben?
– Semmiben – mondta Haragvó Villám letörten.
– Tévedsz – nevetett Vörös Szem. – Az istenek és Fekete Hold nem véletlenül választottak ki épp minket. Az istenek tudják, hogy ki az, aki megérdemli, hogy vadász legyen, és ki az, aki nem. A legjobbnak tartanak minket. Arról álmodoztunk egész életünkben, hogy az istenek a kegyeikbe fogadjanak. Ez volt a leghőbb vágyad. És nekem is. Most megkaptuk. Az istenek kvazárokká emeltek mindkettőnket, hogy a parancsaikat teljesítsük. Halhatatlanok lettünk. És mit kell tennünk cserébe? Szinte semmit. Vadászok vagyunk, azok voltunk eddig is.

A kvazárok lélekvadászok. Egyetlen szent célt követnek: az istenek és Isten akaratát. Csekély ár ez a halhatatlanságért.
A hitükért vívott évezredes harcban Isten követői nem támaszkodhatnak másra, csakis az Égbe vetett feltétlen bizalomra. Ha e bizalom meginog, a gonosz elszabadul és egyetlen kérdés lesz az úr, Holdanya könnyes arca alatt: ki szűnt meg előbb embernek lenni?