ggizi P értékelése


ggizi P>!
Ittzés Laura: Nyolc perc

Alapból nem izgatnak a kémes sztorik, de most hajtott a kíváncsiság. Három szemszög, két idősík és egy spoiler fejezet – ami a maga egyszerűsége mellett nálam nagyot ütött! A nyelvezete valóban nagyon szép volt, jóval több, mint egy szokványos krimi színvonal. A történések meghatározó része még a vasfüggöny idején játszódik, amikor a két világ közötti titkos információk áramlása érdekében bárkit, aki hasznos lehet, becserkésztek, megzsaroltak, kihasználtak. Hanna élete is sarkaiból fordult ki az érettségije előtt és felnőttként újra nekiindult, hogy összeillessze a kirakós darabjait. Érdekes történet volt, élvezet volt olvasni a sorait a stílusa miatt is, és bíztam benne, hogy Hannának lesz lehetősége hazajutni, abba a gyönyörűséges világítótoronyba.

Gyönyörű nemcsak a borító maga, hanem az egész könyv is! És most már azt is tudom mi az a „sál” Hanna nyaka körül :)


Ittzés Laura: Nyolc perc

Ittzés Laura: Nyolc perc

Hanna harminchárom éves magyar nő, aki a német középosztály kényelmes és biztonságos életét éli Sylt szigetén, egy lakóházzá alakított világítótoronyban. Nyomasztó kamaszkori élményeiről senkinek sem mesél, még a férjének sem. Nincs más vágya, mint hogy pár hónap múlva nyugalomban megszülje első gyermekét.

Egy nap megjelennek a világítótorony körül a német titkosszolgálat emberei. Hanna megtudja, hogy Tobias Müller, a magyar hírszerzés egykori magas rangú tisztje előző este meghalt egy Berlin környéki autóbalesetben. A nő úgy dönt, hogy – férje tiltakozása ellenére – azonnal hazautazik Magyarországra, és felteszi végre azokat a kérdéseket, amelyekre már régóta tudja a választ.