Darkness értékelése


>!
Darkness
Brandon Sanderson: Skyward

Lehet az első Brandon Sanderson könyvem, de határozottan nem az utolsó.

Nem tudom, mi van mostanában velem, de megint sikerült egy olyan könyvre lelnem, ami teljes egészében levett a lábamról, egész jó évet kezdek könyvek terén, úgy tűnik.

Kezdetben kicsit szkeptikus voltam a sci-fi műfajjal olvasás terén. Mindig is a fantasy-t preferáltam. Tavaly olvastam az Illuminae-t, amit szintén imádtam, ezért úgy gondoltam, hogy belevágok egy újabb sci-fi-be a gyönyörű Charlie Bowater borítót figyelembe véve.

Először is leszögezném, hogy a könyvnek van egy nagy hibája szerintem. Feleslegesen ilyen hosszú. Tudom, hogy Sanderson könyvek terén ez rövidnek számít, de akkor is. Szépen folyik a cselekmény, de vannak nagyon elnyújtott részek. Az utolsó száz oldal viszont erősen kompenzálta ezt a lassúságot, mert ott csak úgy pörögnek az események. Titkok kerülnek felszínre, csata jelenetek, izgalom stb.

Szóval a történet elején megismerkedünk főszereplőnkkel, Spensával, akinek minden vágya, hogy pilóta legyen és harcolhasson az emberekkel háborúban álló fajjal, a Krell-lel. Igen ám, de Spensa apja, aki pilóta volt, gyáván megfutamodott harchelyzetben, ezért a vezetőség gyávának bélyegezte, ami kihatott az egész család helyzetére. Így Spensának nehéz dolga van bekerülni a DDF-ba.

spoiler

Volt egy egész vicces teóriám, ami végül nem jött be, de gondoltam leírom. Bár mivel nem jött be, ezért nem spoiler, de azért mégis spoiler jel közé teszem.
spoiler

Összességében szerintem minden van benne, ami egy sci-fi-hez kell. Mesterséges intelligencia, űrhajók, egy idegen faj és különleges képességek. Ne féljenek a kezdő angolul olvasók sem, mert ahhoz képest, hogy sci-fi, szerintem nagyon jól érthető nyelvezete van.


Brandon Sanderson: Skyward

Brandon Sanderson: Skyward

From Brandon Sanderson, the #1 New York Times bestselling author of the Reckoners series, Words of Radiance, and the internationally bestselling Mistborn series, comes the first book in an epic new series about a girl who dreams of becoming a pilot in a dangerous world at war with aliens.

Spensa's world has been under attack for hundreds of years. An alien race called the Krell leads onslaught after onslaught from the sky in a never-ending campaign to destroy humankind. Humanity's only defense is to take to their ships and combat the Krell. Pilots are the heroes of what's left of the human race.

Becoming a pilot has always been Spensa's dream. Since she was a little girl, she has imagined soaring above the earth and proving her bravery. But her fate is intertwined with that of her father--a pilot himself who was killed years ago when he abruptly deserted his team, leaving Spensa's chances of attending Flight School at slim to none.

No one will let Spensa forget what her father did, but she is determined to fly. And the Krell just made that a possibility. They've doubled their fleet, which will make Spensa's world twice as deadly . . . but just might take her skyward.

Hirdetés