BeetheBlessed értékelése


BeetheBlessed>!
Nick Cutter: A falka

Nagyon nem erre számítottam. Voltak bizonyos elképzeléseim a fülszöveg alapján, de amit kaptam, az 1%-ban sem egyezik meg az előzetes gondolataimmal. De kicsit sem bánom. A történet annyira olvastatta magát, hogy amikor nem olvastam, csak arra tudtam gondolni, mikor lesz már megint rá időm.
Először is, a lehető legundorítóbb dologgal kerültem szembe. Ebben a történetben egyértelműen én lettem volna Efi. Még így is, hogy csak olvastam róla, önkéntelenül vakargatnom kellett magamat és kényszeresen elmenni kezet mosni. Bizonyos részeknél spoiler olyan rosszul voltam az egésztől, hogy úgy éreztem, hánynom kell. Gyilkoljanak meg embereket, zabálják fel egymást, de férgeket és állatkínzást, na azt ne. Azt nem bírom. Szóval tipikusan olyan történet, amitől ráz a hideg.
DE! és itt a nagy de, olyan elképesztően jól volt az egész megírva/lefordítva, hogy még ezt a sok undormányt is lehetett „élvezni”. Erre egyszerűen nem lehet azt mondani, hogy nem volt jó.
A szereplők, mindannyian szuperül ki voltak dolgozva, mindegyikőjüknek megvolt a saját stílusa. Tényleg lehet a Legyek urához hasonlítani, de szerintem ez mind jellemben, mind sztoriban sokkal erősebb volt. Majdnem minden gyereket lehetett kedvelni, mindannyiukat nagyon sajnáltam is. spoiler
És bevallom őszintén, az AM-nek írt levél a végén megríkatott. spoiler Pedig csak egy levél volt, de mégis, szerintem ennél valóságosabb érzéseket nem lehetett volna máshogyan kiváltani. Nagyon eltalált néhány sor.
Szóval érzelmeket váltott ki belőlem ez a könyv bőven. Sokáig emlékezni fogok még rá.


Nick Cutter: A falka

Nick Cutter: A falka

Tim Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal – úgynevezett falkával – a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz…

Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel… és végül egymással is.

Nick Cutter részben A legyek urát, részben a 28 nappal későbbet idéző, magával ragadó és feszes tempójú regénye egyenesen a rettegés legmélyére taszít, a sötétség szívébe, ahol a félelem uralkodik a józan ész felett.

„A frászt hozta rám, le sem tudtam tenni. Igazi horror a legjobb fajtából.”
Stephen King

„Utazás a félelem és elkeseredettség vad világába… sokáig kísérteni fogja az olvasót.”
Christopher Golden

„A falkában nincs megállás. Zseniális és mélyen felkavaró regény, amit nem lehet letenni. Egyszerűen végig kell olvasni.”
Jonathan Maberry

„Egyes thrillerektől borzongunk, másoktól libabőrösek leszünk. A falkától kiugrunk a bőrünkből… Cutter vizuális megoldásai súlyosan nyomasztóak és rendesen betalálnak. Nem szégyen csak jól megvilágított, forgalmas helyeken olvasni.”
Kirkus Reviews