kitti0824 értékelése


>!
kitti0824
James Dashner: Lázkód

Nagyon izgalmas volt szerintem ez a rész. Bár lehet azért éreztem ezt, mert már olyan régen olvastam az eredeti trilógiát, hogy szinte semmit nem maradt meg. Így érdekelt minden egyes sor és betű. Engem lekötött.
Sok mindenre fény derült. Hogyan is kezdődött a kitörés. Miket csináltak a srácokkal, mielőtt beküldték őket az útvesztőbe. Miket csináltak Thomas-al. Hogy akkoriban még mindenre emlékeztek. Szüleikre, családtagjaikra…Hogy milyen a világ.
Emlékeztek a rendes nevükre. Ezt egy darabig nem fogom elfelejteni. :( Newt és a spoiler
A veszett jó. A nagy ló***rt. :(
Teresa itt is unszimpatikus volt. Egy kétszer meg tudtam volna tépni, de lényegében felfogtam, hogy csak az ellenszert akarja. Viszont mikor már épp megbékéltem volna vele, kiderül, hogy spoiler
Nem értem hogy volt képes így átvernie mindenkit. Főleg Thomast. :(
Nagyon tetszett, hogy itt is még mielőtt beküldték volna őket az útvesztőbe, meg volt az a kis baráti hármas, amit úgy szerettem a sorozatba..Newt-Minho-Thomas.
Most meg kedvet kaptam, hogy elolvassam az eredeti trilógiát. Így hogy már ismerem az előzményeket egész más lesz…


James Dashner: Lázkód

James Dashner: Lázkód

Bekövetkezett a világvége. Az erdőket tűz pusztította el, a folyók és a tavak kiszáradtak, a tengerek szinte semmivé lettek.
Aztán jött a gyilkos kór: láz söpört végig a világon. Az emberek egymás ellen fordultak, tombolt az erőszak, melynek családok milliói estek áldozatul.
Majd megjelent a VESZETT, melynek tagjai válaszokat kerestek. És találtak egy fiút, aki tökéletesen megfelelt a céljaiknak. A fiú, Thomas, pedig épített egy Útvesztőt.
Thomas nem tudta, mennyi titok, mennyi hazugság veszi körül. Nem tudta, barátai és a VESZETT alkalmazottai közül kiben bízhat meg, és kik azok, akik alantas szándékkal megtévesztik, eszközként használják. Akik igaz barátai, azok a végsőkig hűségesek lesznek hozzá, még akkor is, amikor már emlékük sem marad róla. Amikor majd együtt kutatják az Útvesztő titkát a Tisztáson. Azét az Útvesztőét, melyet csakis Thomas rombolhat le.
James Dashner, a világszerte immár filmváltozatban is óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat utóbb a rajongók nagy örömére ötkötetesre bővült. Az Útvesztő és folytatásai, a Tűzpróba és a Halálkúra írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy rubrikák töltögetése helyett történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.

Hirdetés