Yvonne37 értékelése


>!
Yvonne37
Michael Morpurgo: Flamingó fiú

„Szeretem, ha valami körbeér.” És bizony ez a történet körbeér! A szívemig hatolt ez a regény és megszerettem a szereplőket, ahogy a mocsaras vidéket is tele flamingóval. Képzeletben én is ott jártam míg olvastam és a két szememmel láttam mindent.
Egész a történet. Nem maradtak bennem megválaszolatlan kérdések, nincsenek utalások, nincs űr….. csak az érzés van, hogy ismét egy csodálatos könyvet olvastam. Pont erre volt most szükségem.


Michael Morpurgo: Flamingó fiú

Michael Morpurgo: Flamingó fiú

A történet a dél-franciaországi Camargue egyedülállóan különleges vidékén játszódik a második világháború idején. A sós síkságok és flamingók között, a szülei farmján él egy autista kisfiú. Sok mindent nem ért, azt viszont tudja, hogy kell meggyógyítani az állatokat. Szereti a rendszerességet és a zenét: minden héten kimegy a piacra az édesanyjával, hogy a város körhintáján felülhessen a kedvenc lovára.

Ám egy nap bevonulnak a felfegyverzett németek, és elfoglalják a várost. A szeretett körhinta megrongálódik, a lovak és díszek széttörnek, és már semmi sem lesz ugyanolyan. Aztán, az egyre inkább széthulló világ jelképeként, az egyik katona beállít a farmra, kezében egy sérült flamingófiókával – egy ágyú sebesítette meg, és a fiú az egyetlen esélye a gyógyulásra.

Ám a németek között van egy kedves tizedes, aki talán meg tudja javítani mindazt, ami tönkrement – és együtt talán az egész várost rendbe tudják hozni…

Hirdetés