Nevox értékelése


>!
Nevox
Anthony Ryan: A láng légiója

Azt hiszem Ryan határozottan jobb író lett a második trilógiájára, valahogy összefogottabb, feszesebb és nagyon fordulatos folytatást írt meg, ami nagyon szépen viszi tovább a történetszálakat az első kötetből. A három főszereplő megmaradt és hozzátársul már az elején Sirus, aki azért különleges, mert belülről láthatjuk egy klasszikus, zsarnokii, sötét sereg működését belülről. Olvastam már pár SFF regényt, de ilyen ötletes módon még nem találkoztam vele, rendkívül egyedi és logikus, majdhogynem életszerű. Clay sztorija a világ múltjába visz minket és pont annyitr mutat meg, hogy tűkön ülve várjam a harmadik részt. Van itt idegen város felfedezése, jégmezőn vándorlás, hajócsata, kék drák csata, és mindezzel együtt hatalmas mélységet ad a világnak. A flintlock-fantasy átmegy egyfajta technológia fantasy-vá, ami tényleg újszerű. Lizanne egy klasszikus kémsztori a Korvantin Birodalom legmélyebb bugyraiban a Feltaláló nyomában. Nagyon badass karakter, aki cinikus, de kezd egyre inkább az érzékenyebb oldalára hallgatni, archetipikus karakter, de mégis működik, szerethető mindezzel együtt. Egyedül Hilemore szerepel kicsit keveset, holott nekem nagy kedvencem a tengerésztiszt, kapitány, a harmadikban sokkal fajsúlyosabb szerepet kap, a fejezetek közötti újság kivágások alapján.Az első részt is szerettem, a második szerintem erősebb lett, és ez azért nagyon jó dolog, mert a Hollóárnyék trilógiánál a másodiknál már lehetett érezni a lejtmenetet, itt pedig ennek nyoma sincs. Annyi bizonyos, hogy Ryannek nagyon bejött a Ködszerzet széria:)


Anthony Ryan: A láng légiója

Anthony Ryan: A láng légiója

Az ébredő tűz folytatása, a varázslattal és kalandokkal átszőtt Draconis memoria-trilógia második része, A vér éneke New York Times-bestseller szerzőjétől!

A hatalmas Vashajó Kereskedelmi Szindikátus birodalma működtetéséhez és védelméhez évszázadokon keresztül a sárkányok véréből nyert elixírekre és a véráldottak különleges képességeire támaszkodott.

Egy korábban legendának hitt elsöprő erő váratlanul felébredt korokon átívelő álmából, és legmohóbb vágya, hogy az emberek világát egyszer s mindenkorra a lángok martalékává tegye.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkosügynöke a generációkkal ezelőtt élt Őrült Feltaláló nyomában járva egy olyan kegyetlen börtönvárosba épül be, ahol már minden egyes túlélt nap jelentős eredménynek számít.

Eközben Claydon Torcreek, a lajstromozatlan véráldott és Corrick Hilemore, a Vashajó tengeri kapitánya maroknyi csapatukkal egy, a végtelen déltengeri jégpáncél alá temetett, ősi titok megfejtése után kutat. Rajtuk áll vagy bukik nemcsak a kereskedőbirodalom, hanem az egész emberi civilizáció jövője is.

Hirdetés