pveronika értékelése


pveronika>!
Jewel E. Ann: Transcend

Bár tegnap éjszaka befejezve a duettet csak egy egy mondatos értékelésre futotta (bár őszintén szólva azt hiszem, az mindent elmondott :)), úgy érzem, hogy ez a történet megérdemli, hogy hosszabban is írjak róla. Ez volt a legegyedibb, legfrusztrálóbb és az egyik legfájdalmasabb szerelmi háromszöges (négyszöges?) könyv, amit valaha olvastam, és a legfurcsább az egészben, hogy valójában nem is volt az. Az írónő a reinkarnáció témájához nyúlt hozzá egy egészen különleges módon, és tényleg teljesen padlóra küldött ezzel a történettel.

A regény főszereplője Swayze Samuels, aki bizonyos szempontból mindig is kilógott a társai közül, mert tudott random dolgokat, információkat, adatokat a múltból, de annyira ez sohasem volt elég, hogy zseninek titulálják, ahogy a szülei szerették volna. A gyerekkora így azzal telt, hogy mindenféle tesztekre és iskoláról iskolára hurcolták őt, pedig ő csak arra vágyott, hogy végre normális legyen. Most 21 évesen végre megkapta a tanári diplomáját, egy bolt harmadik kasszasorán rátalált a tökéletes szerelemre és nagyon boldog. Az iskolaév megkezdése előtti nyáron még elvállal egy munkát, ami során egy egy hónapos babára kell vigyáznia. A munkáltatója, Nathaniel Hunt egy anatómia professzor, akinek a felesége elhunyt a szülés közben, ezért nagy szüksége van a segítségre. Azonban az átmeneti munka nagyon furcsán kezd alakulni, amikor Swayze rádöbben, hogy olyan dolgokat tud a 36 éves férfiról, ami azelőtt történt vele, hogy egyáltatán a lány megszületett volna, és amit csak a férfi egykori legjobb barátja, Daisy tudott. Innentől kezdve pedig a lány átlagos élete ismét a feje tetejére áll.

A könyv igazából három történetet mesél el, négy különböző szemszögből. Nagyon komplex és különleges volt az egész, és emellett nagyon érzelmekkel teljes is. Tényleg teljesen kikészített lelkileg, főleg a második kötet, aminek az olvasása során nem egyszer fakadtam könnyekre. Voltak olyan részek a könyvben, amikor majd meg szakadt a szívem Swayze-ért, de mindemellett sokszor nem értettem meg őt, és kicsit haragudtam is rá. spoiler Nagyon örültem a sok szemszögnek, mert így minden szereplőt mélyebben meg tudtam ismerni, és nagyon meg is szerettem őket, főleg Griffin-t.

A regény a reinkarnáción kívül a sors témáját is feszegeti, ami szintén érdekes csavart vitt a történetbe, habár olykor már kicsit soknak is éreztem ezt, spoiler

Összességében nagyon tetszett, és örülök, hogy olykor igazán egyedi könyvek is akadnak a kezembe. Mindenképpen nagyon ajánlom!

8 hozzászólás

Jewel E. Ann: Transcend

Jewel E. Ann: Transcend

“In another life, she was my forever.”

An unexpected tragedy leaves Professor Nathaniel Hunt a widower alone with a newborn baby.

He hires a nanny. She’s young, but well-qualified, with a simple life, a crazy name obsession, and a boyfriend she met at the grocery store.

Over time, he discovers she knows things about him—things that happened before she was born—like a hidden scar on his head, his favorite pizza, and how he cheated on a high school Spanish test.

She speaks familiar words and shares haunting memories that take him back to over two decades earlier when he lost his best friend in a tragic accident.

“I’m afraid of what’s going to happen when you realize I’m not her.”

Transcend is a sexy, mind-bending journey that uncovers possibilities, challenges beliefs, and begets the age-old question: is there life after death?

Hirdetés