Gyöngyi69 értékelése


>!
Gyöngyi69
Jo Nesbø: Kísértet

Mindenkit óva intek, hogy abba a hibába essen, mint én, és azt gondolja, ki tudja találni, ki milyen szerepet játszik egy Nesbø történetben. :-)
A Kísértet érdekfeszítő regény a drogosok világáról, az emberek pénzéhségéről. Arról, hogy a pénzért és a drogért bármit és bárkit képesek beáldozni. Arról, hogy néha akkor szeretünk jobban, ha nem láncoljuk magunkhoz szerettünket, csak mert az nekünk úgy lenne jobb.
Nesbø nagyszerű érzékkel nyúl a pszichológiához történetei megírásakor, és ezektől lesz messze-messze több minden regénye, mint egy átlag krimi.


Jo Nesbø: Kísértet

Jo Nesbø: Kísértet

Nyár. Harangzúgás. Egy fiú, Gusto, a konyha padlóján fekszik egy vértócsában. Az élet lassan elszáll belőle, s ő sorra veszi mindazon eseményeket, amelyek ide vezettek. Az analízis pontos és kegyetlen. Ősz. Harry Hole, a norvég rendőrség egykori nyomozója három év távollét után visszatér Oslóba. Felkeresi egykori felettesét, hogy engedélyt kérjen tőle egy ügy felderítésére. Csakhogy az esetet már lezárták. A fiatal narkóst, Gustót egy cimborája lőtte agyon, mert összekaptak az anyagon. Egy olyan anyagon, amely a heroin uralmát megtörve, villámcsapásszerűen hódította meg a várost. Harry ennek ellenére nem tágít, s eléri, hogy meglátogathassa a börtönben a Gusto meggyilkolásával vádolt srácot. Mégpedig azért, mert a cellában saját múltjának egy darabjával van találkozója. A nyomozás, amelybe Harry magányosan belevág, nehezebb s fájóbb, mint bármelyik hivatalból felgöngyölített ügye volt. S közben mindenfelől kísértetek veszik körül. A sajátjai és az is, amelyik a várost járja. Az alak, akiről senki sem tudja kicsoda, hogy néz ki, s aki megfoghatatlan, akár a szél

Hirdetés