robinson P értékelése


>!
robinson P
Cserhalmi Dániel: Csengőfrász

Na, ez nagyon kellett…hónapok óta végre egy „letehetetlen” könyv, ami lassan 2 hónapja itt várakozott. Végig olvastam az éjszakát, és még hátborzongatóan hihető is. Lektűr ide vagy oda, azt is lehet jól csinálni: ez izgalmas és elég fajsúlyos.


Cserhalmi Dániel: Csengőfrász

Cserhalmi Dániel: Csengőfrász

Budapest, 1950 február. Az Államvédelmi hatóság pincéiben a nyomozók nem válogatnak az eszközökben, hogy vallomásra kényszerítsék az őrizeteseket. Ezt teszi Szabados Imre százados is, aki a legdurvább módszerektől sem riad vissza, hogy feljebb kerülhessen a szolgálati ranglétrán. Hűen követi a Párt elvárásait, és ennek megfelelően lát neki egy koncepciós nyomozás lefolytatásának. Közben pesti bérlakások mélyén, cukrászdák homályos sarkában eldugott asztaloknál a diktatúra és az ÁVH fenyegetésével dacolva titkos megbeszélések folynak…
Cserhalmi Dániel hiteles, tanulságos és krimiszerűen fordulatos regénye a Rákosi-korszak politikai rendőrségének sötét és még mindig alig ismert világába kalauzolja el az olvasót és emberközelbe hozza a korszak olyan ismert figuráit, mint Péter Gábor, a rettegett hatóság főnöke vagy Rákosi Mátyás, aki maga is hatalmi intrikák áldozatává válhat.

Hirdetés