boszii I értékelése


>!
boszii I
Gabriel Wolf – David Adamovsky: Túl a valóságon

Hű meg ha! Első értékelője lehetek ennek a könyvnek, ha jól látom, és ez mindig fontos momentum egy történet életében.
Hadd mondjam el: nem azért olvastam el ilyen gyorsan, mert túl akartam lenni rajta. Éppen ellenkezőleg. Imádtam, és csak úgy fogytak az oldalak! S, ha jól tudom, a befejező rész, mint ahogy a könyvben is fel lett tüntetve, egy az egyben Gabriel Wolf munkája lesz. Ezúton is üzenem neki, hogy nem ártana sietnie vele, mert amilyen váratlan fordulattal indult a 2. az első után, én máris olvasni szeretném.
Mindenkinek szívből ajánlom ezt a történetet, az alkotók csodát hoztak létre, egy fordulatokban gazdag, izgalmas, olvasmányos scifi kisregényt, valamint a borító is lenyűgöző <3

4 hozzászólás

Gabriel Wolf – David Adamovsky: Túl a valóságon

Gabriel Wolf – David Adamovsky: Túl a valóságon

Érezted már, hogy figyelnek? Tartottál-e attól, hogy semmit sem csinálsz jól, és ezt mások mindig észreveszik? Hitted-e már emiatt, hogy paranoiás vagy?
De mi van akkor, ha valójában te vagy az egyetlen normális ember a világon, és ezért figyelnek? Mert kilógsz a sorból. Milyen sorból? Hát a manipuláltak sorából.
Az amerikai kormány már régóta rádióhullámokkal befolyásolja a lakosság tudatalattiját. Az emberek közel egy évszázada agymosásnak vannak kitéve, és emiatt teljesen másnak látják a világot: szebbnek, gazdagabbnak, ahol van értelme élni, dolgozni, és akár még hinni is.
Kár, hogy a Bibliát is csak az amerikai állam találta ki a hatvanas években. A több ezer éves ezzel kapcsolatos történelem is csak az agymosás része. Az emberek pedig már nem látják a fától az erdőt, na meg a születésükkor arcüregükbe csavarozott kivetítőtől sem, ami folyamatosan fals képet vetít eléjük.
Mindössze csak egy maroknyi ember van a Földön, akik részben veleszületett, részben tanult képességük miatt ellenállnak az agymosásnak:
„Rezisztenseknek” hívják őket. Tony és Julie mindketten azok. Szerencsejátékból élnek. Nem azért, mert szerencsések, hanem mert a balszerencse is csak egy kormány által kitalált fogalom, hiszen a valóságban bárki bármikor nyerhet. Tonyék tudják ezt, és ki is használják. Mások számára úgy tűnik, hogy manipulálják a valóságot, pedig valójában csak nem törődnek a hazugsággal, amiben a többiek élnek. Azáltal, hogy nem kötik őket az államilag kitalált balszerencse korlátai, állandóan nyernek.
Van is szükségük a pénzre, mivel képességük miatt a kormány hajtóvadászatot indít ellenük. Azért akarják őket elhallgattatni…
…mert nemcsak, hogy látják a valódi világot, de mindenki másnak is meg akarják mutatni!
Ha sikerülne nekik, azzal lelepleznék a történelem legnagyobb összeesküvését.
Hacsak a titokzatos Hydra előbb meg nem állítja őket… odalent, az alvilág kapujában.

Hirdetés