Voorhees értékelése


>!
Voorhees
R. A. Salvatore: Ősmágus

Hihetetlen, de Salvatore ugyanabból a receptből főz több mint 20 könyv óta, és valahogy mindig sikerül neki hozzákeverni valami olyan újdonságot, ami az aktuális olvasmányt élvezhetővé és fogyaszthatóvá teszi az olvasó számára. Pedig a szereplők ugyanazok mint hosszú idő óta mindig, sőt, nem egyet a halálon túlról is visszahozott. Mégis működik.

A cselekmény rendkívül lassan indul be, a törpe sereg kínos alapossággal halad Gauntlgrym felé, és nem mulasztanak el megállni minden útjukba eső településen toborzás és némi felesleges szócséplés céljából. Érdemi jelenetből nagyon kevés van a könyv első felében. Annál izgalmasabbra sikerült a második rész, ahol a szerző legnagyobb erényét, a csaták részletekbe menően pazar leírását csillogtatja. Őszintén meglepődtem, mennyi szereplőtől vált meg könnyedén. Talán már ő is érezte, eljött a vége.

Az utolsó oldalakon zseniális húzással vezet át a következő könyvbe. Elképesztő teljesítménynek tartom, hogy Drizzt legendáját ennyi idő után is élettel tölti fel. Egyszerre izgalmas, szórakoztató, elgondolkodtató és néhol szívszorító.


R. A. Salvatore: Ősmágus

R. A. Salvatore: Ősmágus

Az Északra telepedett sötétség eloszlott, a Sokvesszős királyság orkjait legyőzték, visszamenekültek a Világ Hátán lévő odúikba.

Mithrill Csarnok, Felbarr és Adbar Citadella törpéi eltemetik a halottaikat és újjáépítik a lerombolt termeket.

Drizzt és társai a jövőbe tekintenek, gondolataik az újabb kalandok, a családalapítás, a letelepedés körül forognak.

Menzoberranzan sötételfjei várost építettek az újra felfedezett Gauntlgrym gyomrában – Bruenor pedig elhatározza, hogy visszafoglalja ezt az ősi törpehont.

Mielőtt azonban a mostoha Mélysötét sötételfjei szembenézhetnének a törpék seregével, önmagukkal kell megküzdeniük… és a városukat elözönlő démonokkal, akiket minden józan belátás ellenére ők maguk idéztek meg.

A Pókkirálynő ördögi próba elé állítja Gromph Baenre, Menzoberranzan nagy hatalmú ősmágusának mentális erejét, varázstudományát, sőt, ép elméjét.

Eluralkodik a zűrzavar.

Hirdetés