Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Django Wexler: Az Árnyéktrón

Az első kötet tökéletes ellentéte lett, most inkább a politikán volt a hangsúly kevés harccal, mig az első sok harc kevés politika. Hogy melyik volt jobb az igazán jó kérdés, inkább a kettő között lett volna jó az egyensúly.
A szereplők nem sokat változtak, hozták az első kötetben megismert formájukat. de nem is vártam túl nagy változást.
A cselszövéseket nem volt nehéz kitalálni ahhoz már túl sok hasonlót olvastam, azért örültem volna valami meglepetésnek vagy csavarnak legalább a végén.
Összességében egy jó közepes ponyva lett, szórakoztató aki olvasta az első kötetet az bátran neki kezdhet.


Django Wexler: Az Árnyéktrón

Django Wexler: Az Árnyéktrón

Bárki szervezhet puccsot, vagy útjára küldhet egy gyilkos golyót. A muskéták és a mágia világában azonban ennél több kell ahhoz, hogy valaki megszerezze a trónt.
Vordan királya halálos ágyán fekszik. Mikor meghal, a lánya, Raesinia Orboan lesz századok óta az első királynő – és becsvágyó férfiak célpontja, akik irányítani akarják őt. A legveszedelmesebb közülük Orlanko herceg, a tájékoztatási miniszter, egyben a titkosrendőrség feje. Miután megfélemlítés, bebörtönzés és kivégzés révén módszeresen elhallgattatta ellenfeleit, Orlanko a legrettegettebb ember az egész királyságban.
Ráadásul ismer egy sötét titkot, ami végképp az ő kegyeire utalja Raesiniát.
A lelepleződés tönkretenné a hercegnőt, ő azonban eltökélten keresi a módját, hogy kiszabaduljon – és országát is kiszabadítsa – Orlanko vasmarkából. Valószínűtlen szövetségesekre talál ebben a fényes sikerű khandari hadjárat után hazatért Janus bet Vhalnich ezredes, valamint hűséges tisztjei, Marcus d’Ivoire főkapitány és Winter Ihernglass hadnagy személyében.
Miközben Marcus és Winter a helyüket keresik hazájukban, amelyről azt hitték, sosem látják többé, Janusnak és Raesiniának is segítenek mozgásba lendíteni azokat az eseményeket, amelyek felszabadíthatják Vordant Orlanko befolyása alól – csakhogy azon az áron, hogy káoszba taszítják az országot. Mivel azonban a nép szenved a herceg zsarnoksága alatt, ők készek a királyságot minden erővel megvédeni, származzon az erről a világról, vagy egy másikról.

Hirdetés