happie értékelése


>!
happie
Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja

Ez az egyik legjobban megírt MAGUS regény, amit eddig olvastam.
Ez nem azt jelenti, hogy a kedvencem lenne, itt a gyerekkoromban megszeretett könyvek teljesen más kategóriát képviselnek.
Amire értem a jó megírást: a fölösleges szóvirágokat szinte teljesen mellőzi, egyáltalán nincs olyan érzésem, mintha egy erotikus regény fiúsra átírt verzióját olvasnám; a történetvezetés világos, nincsenek benne indokolatlan időugrások, fölösleges szempontváltás, valamint lázálomszerű, szétmázolt, érthetetlen részek; a történet érthető.
Nagyon jól olvasható, megfelelően kegyetlen, és nagyon emberi léptékben mozog.

A mágiahasználat kissé el van mázolva, a harci jelenetek nincsenek túlírva, rendesen karakter és történetközpontú a regény, a világot nem kell felépítenie, amire elegánsan támaszkodik is.

A történet gyengéjének a főszereplő karaktereken túli karaktereket érzem mindössze, ők sajnos kevés kivétellel faék egyszerűek lettek: a kalandozók kalandoznak, a városőrök várost őriznek, a tolvajok lopnak.

A plusz, ami a könyvet még szerethetőbbé tette, a tiszteletteljes köszönetnyilvánítás, ami kicsit bele engedett látni az alkotó folyamatokba is.


Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja

Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valaran U’Chak a küzdővermek rejtélyes származású hőse, az abasziszi arénák királya, a Kobrák bajnoka. Mindene megvan, amit csak egy magafajta gladiátor kívánhat: hírnév, pénz, annyi szerető, amennyit csak akar. Ám amire igazán vágyik, az számára elérhetetlen.

Mindaddig, amíg nem kap egy váratlan ajánlatot. Ezt követően olyan küzdelem veszi kezdetét, amelyben mit sem számít a nyers erő, vagy az évtizedeken keresztül csiszolt harctudás. És az U’Chak sorsát irányító hatalmak nem érik be az életével, ha veszít.

De ha győz… nos, az ár még mindig lehet magasabb annál, mint amit hajlandó megfizetni.

Malcolm J. Hunt, a Bosszúangyal és a Kígyószív szerzőjének harmadik regénye ezúttal nem ősi titkok, vagy epikus háborúk közé kalauzolja olvasóit, a tét azonban most sem kisebb, mint a korábbiakban: a döntés szabadsága, a felelősség súlya és egy család, ami talán Ynev jövőjét is meghatározza.

Hirdetés