Mió értékelése


>!
Mió
George R. R. Martin: Tűz & Vér

George R. R. Martin: Tűz & Vér Westeros Targaryen királyainak históriája

Ha a világtörténelem egyik jelentősebb középkori államának kiragadnánk egy fontos,a jövőt meghatározó időszeletét és vaskos kötetben elmesélnénk a történelmi eseményeket,vajon ugyanennyi olvasó lapozgatná azt a könyvet ? Kétlem…de, adjunk a száraz tényekhez egy kis misztikumot,egy kis izgalmas „másságot”,kis pletykaszintű sustorgást…és lám csak,a száraz történelem máris figyelem fenntartóvá válik,sőt,izgalmassá.


George R. R. Martin: Tűz & Vér

George R. R. Martin: Tűz & Vér

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház – a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család – Sárkánykőt tette meg székhelyéül. A Tűz & vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel történetük fonalát, és a legendás trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a dinasztiát majdnem végleg széttépő polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit.
Mi történt valójában a Sárkányok Tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet a neves rajzoló, Doug Wheatley több mint nyolcvan fekete-fehér illusztrációja gazdagít.

Hirdetés