Csöre P értékelése


>!
Csöre P
Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): Erato

Egy elég szokatlan téma köré kanyarintott SFF novellás kötet, s mint ilyen, szórakoztató, érdekes, és bár az írások nyilván nem egyformán kötöttek le, nagy általánosságban azt kell, hogy mondjam, hogy az adott pillanatban spoiler jó kikapcsolódást nyújtott.
Minden novellát lehet, hogy nem fogok külön értékelni, de legyen itt egy kis válogatás mindkét végletből:
K. Varga Beáta: Esővágy: szépen megírt, különleges környezetbe és szituációba helyezett történet. Olyan, amelyiknek világáról szívesen olvasnék még többet. (5)
Molnár B. Gábor: Kaland a szerelemmel: hát nem is tudom. Nekem ez egy kicsit erős volt, bár nyilván a szexuálisan nem kicsit túlfűtött cselekmény a novella helyzet spoiler bemutatását szolgálja. Nekem elég lett volna több utalás, kevesebb leírás, de ez ízlés kérdése. (3)
Koller Annamária: Mielőtt a nap felkel: nem rossz írás, nekem egyetlen gondom vele, hogy az ilyen udvari intrikás sztorikat annyira nem kedvelem. Illetve nem volt túl erős benne a SFF vonal. (3)
Farkas Balázs: Rókacsapda: átlagos írás, várható kimenetellel (4)
Vértessy Tamás: Dalvarázs: annyi mindent ki lehetett volna hozni ebből a remek ötletből… a megvalósítás azonban időnként nehezen követhető, és önellentmondásos spoiler (2,5)
Tóth Csilla: Az átok: hát, csattanósra sikerült írás, de teljesen hiteltelen, ahogy a 40-es főszereplőt bemutatja spoiler, a leírás alapján nekem inkább 60-70 éves nőalak ugrik be, beleértve a kinézetét, valamint a világ iránt érzett fásultságát, negatív érzéseit nézve. Mivel tehát az alapszituáció nálam a hitelét veszítette, nem igazán tudtam megszeretni a novellát (bár nem is az a szeretni való fajta). (2)
Kolozsvári Zsófia: Testközelben: tetszett. Könnyed kis történet, érdekes, bár kissé bizarr alapötlettel. (4,5)
Jakab R. József: Kallódó élvezetek: hm… vicces történet, az írás stílusa anniyra nem jött be, de ennek ellenére nem rossz (3,5)
K. Varga Beáta: Nyolc négyzetméter a világ: hát, ez cuki volt, és ismételten megerősítette bennem: nem vágyom egy ennyire „intelligens” világba (4,5)
Fehér László: Betanított: ez a történet annyira nem jött át, nem fogott meg. Vagy egyszerűen túl sok volt (2)
László Zoltán: Mélyebb rétegek: hát hm… miközben a jövőkép: a rekombinált kinézet, a szkinek világában vagyunk, valahogy nehezen követhető, ki mit vár a másiktól. Érdekes ötlet, izgalmas az időben ugrálás is, a csattanó viszont valahogy most nem ütött akkorát (4)
Horváth Éva: Szerezz energiát: hát, nem egy nagy durranás, egyszerű történet, de szórakoztató (4)
Na jó, a végén mindet értékeltem :) Nem számoltam értékelés átlagot, azt gondolom, hogy a könyv összességében egy szórakoztató, könnyed kikapcsolódás.

2 hozzászólás

Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): Erato

Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): Erato

Érdemes meghalni félszáz tündöklően kívánatos lány között a kimerültségtől? Milyen az a hármas együttlét, ahol a harmadik fél a für­­dőkád? Mi történne, ha egy áruház polcain porosodó pornófilmek szereplői éjszaka életre kelnének? Milyen az igazán húsba vágó átok? Mit tesz a mélyűrben veszteglő űrhajó legénysége, ha energiát csak egyetlen módon szerezhet: valamelyiküknek szeretkeznie kell egy idegen lénnyel? Pontosan milyen partner szükségeltetik a sikeres termékenységvarázshoz? Mi a közös a leláncolt, rózsaszín alvó­­ma­cikban, lakkruhás dominákban és Fran­çois Truffaut-ban?

Mindezekre a kérdésekre és még sok egyébre választ adnak erotikus novellapályázatunk győztes szerzői, akik a klasszikus és modern fantasy, valamint a sci-fi műfaji háttere előtt vállalkoztak arra, hogy felvillantják a szexualitás egy-egy sajátos vetületét. Reméljük, hogy elsősorban felnőtt olvasóinknak szánt kötetünk novellái között mindenki talál olyan írásokat, melyek szórakoztatják, megragadják, netán elgondolkodtatják.

Hirdetés