ViRead értékelése


>!
ViRead
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Kellemes zavarodottság övezte a történet nagy részét. Layla és a többiek nem voltak előrébb a szálak kibogozásában nálam, szóval a kuszaságok nem váltak idegesítővé és jólesően rejtélyes volt. Bár volt egy-két negatív apróság, amik halmozódtak a könyv alatt és végeredményben azt kell mondjam, nekem az első része jobban tetszett a Komor elemek sorozatnak.
Mielőtt rátérnék a szereplőkre, muszáj megemlítenem, hogy nekem a fordítás valahogy nem igazán tesztet. Több helyen is értelmetlenségekbe ütköztem és kicsit olyan volt, mintha nem is ugyanaz az ember fordította volna.
De lássuk a medvét! Zayneből egyre jobban elegem lett. Egy másik könyvben tökéletes párja lehetett volna egy másik lánynak, de ebben a sztoriban, Rothtal szemben csak egy olcsó Ken-baba utánzat jutott róla eszembe. És igaza volt Laylának valamiben: az a fiú soha nem lehet az övé… Ugyanis Rothot kell választania, vagy kinyírom. :D Ahhoz képest, hogy elvileg Roth a gonosz, Zayne sokkal többször volt erőszakos. Mindig akkor játszotta a macsót, amikor nem kellett volna, tehát amikor Layla biztonságban volt Rothtal, viszont sem az apjától, sem a valódi veszélytől nem védte meg a lányt és a szájhősködése kezdett kissé irritálóvá válni. Mintha pórázon tartotta volna a lányt és nem hagyta, hogy kibontakozzon. Valamint ott van az is, hogy ezekkel szemben Layla istenként imádja. Egy aranyos bátynak inkább elment volna ebben a történetben, mert azon kívül, hogy kedves, nem sok mindent tudott felmutatni.
Ezzel a béna szerelmi háromszöggel Layla pedig veszített a varázsából. Kicsit mintha kevesebb vadság és belevalóság jutott volna neki erre a könyvre, amit nagyon sajnálok, mert egy ponton már tényleg nem sok kellett neki ahhoz, hogy őt is az 'idegesítő, magatehetetlen főhősnő' kategóriába soroljam, aki csak ül és hagyja, hogy mindenki csináljon amit akar. Abbot is addig kritizálhatta és vádolhatta hülyeségekkel, ameddig szerette volna. Abbot. Már az első kötetben sem kedveltem a pasit, sajnálom is, hogy nem mutatott Armentrout egy kicsit a gondoskodó apai oldalából a Perzselő csók elején, mert így semmi pozitív érzelmet nem tudtam társítani a karakterhez és kevésbé tudtam Layla helyébe képzelni magam. Akárhányszor megjelent, sohasem az elhidegülő apafigurát, mint inkább a kegyetlen, zsarnokoskodó és önfejű börtönőrt láttam benne, aki tesz arra, hogy mi van Laylával, hajtja a maga igazát és nem is érdekli a lány. :/
Rothot viszont még mindig imádom, bár ő sem ugyanaz az harcias de közben gyengéd, imádnivaló démon, akit megismertem. Lehet, hogy csak azért van így, mert most kevesebbet voltak együtt Laylával, de ő is olyan volt, mintha az ikertestvérét tették volna a helyébe. Nem volt 100%-ig önmaga, és így nem volt olyan jó…
Sajnálom, hogy ilyen vegyes érzésekkel kellett elbúcsúznom a karakterektől. Így most félve fogok majd belekezdeni az utolsó részbe, de a remény hal meg utoljára és bízom benne, hogy a befejező rész ugyanolyan fenomenális lesz, mint az első rész volt. :)

2 hozzászólás

Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden érintésnek ára van.

Layla Shaw megpróbálja újjáépíteni darabokra hullott életét – ez nem könnyű feladat egy tizenhét éves lánynak, aki szinte teljesen biztos abban, hogy ennél rosszabbra már nem fordulhatnak a dolgok. Lehetetlenül vonzó legjobb barátja, Zayne reménytelenül elérhetetlen a számára, hiszen Layla csókjának titokzatos ereje kiszívná a lelkét. Az őrzők klánja mindig is megvédte a lányt, ám egyszeriben kiderült róluk, hogy veszélyes titkokat rejtegetnek. És Layla szinte gondolni sem bír Rothra, a pokolian dögös démonhercegre, aki úgy megértette őt, ahogy senki más tudná.

Ám a mélypont néha csupán a kezdet. Layla ereje ugyanis váratlanul változásnak indul, és kínzón csábító ízelítőt kap abból, ami mindig is tiltott volt a számára. Azután, amikor a lány a legkevésbé számít rá, Roth visszatér, és olyan híreket hoz, amik örökre megváltoztathatják Layla világát. A lány végre megkaphatja azt, amire mindig is vágyott, de mivel közben szó szerint elszabadul a pokol, és egyre csak gyűlnek az áldozatok, az ár talán magasabb, mint amit Layla hajlandó megfizetni…

„Armentrout új sorozata egész végig kiváló szórakozást kínál… A cselekményt egyenlő arányban pezsdíti a romantika és a feszültség.”

– Kirkus Reviews