dianna76 P értékelése


dianna76 P>!
Novák Vica: Minka és a betűvetők

Kellemes kis bő fél órás kikapcsolódás volt az új év első napjának koraestéjén.
Az első oldalnál volt bennem némi rossz érzés és csalódás, az iskolával kapcsolatos sorok miatt. Szerencsére mindezt a mese végén korrigálta a szerző. A történet aranyos, némi izgalomban is része lehet az olvasónak. Maga a bonyodalom mintegy láncolatként újabb bonyodalmat szül. Ettől még nem keveredünk bele a történetbe, csak érdekesebbé válik a cselekményszál. Ami nagyon tetszett, az olvasásnak, betűk világának a megszerettetése a gyerekekkel, ráébresztve őket arra, milyen világot nyit meg mindez előttünk. Mert olvasni jó, és élvezet!
A fél csillag levonását több tényező adta. Sok helyen visszautalt a szerző az előző Minka kalandra, de ez annak aki nem olvasta zavaró lehet. Az illusztrációknál pedig szívesen vettem volna, ha valami módon a teljes magyar abc vagy a főbb betűk megjelenik kiemelten a könyv lapjain, nem csupán az első 5-6 betű ismétlődik. Ezt leszámítva a képi világ szép, s az egész kiadás színvonalas. Egy elsős, vagy iskolába készülő gyermeknek szép ajándék lehet.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575269 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Novák Vica: Minka és a betűvetők

Novák Vica: Minka és a betűvetők

Ajjaj, hová szöknek a betűk?

Minka elsős. Ügyes, okos, de van egy bánata: nem boldogul az olvasással. Talán butább, mint a többiek? Ő már sose fogja megtanulni az ábécét? Megpróbál elolvasni egy feliratot, ám furcsa dologra lesz figyelmes: egymás után illannak el belőle a betűk! Eltűnnek az újságokból, a képernyőről, sőt a könyvekből is.

Minka rögtön üzen a szelek hátán utazó, furcsa barátjának, Szélvésznek. Lehet, hogy valami galiba történt a betűvetők titkos földjén? Kósza, a széllény hátán kalandra indulnak Szeles-zugba, hogy visszaszerezzék a betűket, és megmentsék a történeteket a feledéstől.

Ki tudja, ha sikerrel járnak, hátha még Minkának is sikerül megtanulnia az olvasást. Bűbájos, fantáziadús történet a betűkkel ismerkedő kisiskolásoknak óvodásoknak.

Indulj vele te is az elveszett betűk nyomába!

Hirdetés