Charry értékelése


>!
Charry
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

Rá jöttem mi a problémám Jay Asherrel. Olyan az élethez való hozzáállása a könyvszereplőinek amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Amivel nemhogy nem tudok egyetérteni, de még csak megérteni sem.
Ha van valami problémád, akkor azt helyezd mindenek elé, sajnáld magad és ne is próbálj megoldást keresni.

Az első pár oldalon Sierra és két barátnője úgy érzik megáll a világ amiért a leányzó mint eddig minden évben elmegy egy hónapra. A szomorúságot megértem, de azért sírni és spoiler. Nem a világ végére megy, könyörgöm. Na már most kérem szépen szeretném mindenki szíves figyelmét felhívni arra, hogy mivel a 21. században élünk a videochat a rendelkezésünkre áll, így tökéletesen megoldhatták volna a problémát. Ugyanolyan? Persze, nem, de azért nagyobb problémákkal is szembenézett már az emberiség.
Ezen még túl is lendültem volna, de Sierra azért nem akar kapcsolatot mert kaliforniában csak egy hónapig van és a távkapcsolat ugye soha nem működik ebben valamennyi igazság mondjuk van, de nem lehetetlen, otthon pedig azért nem bonyolódhat kapcsolatba senkivel mert egyetlenegy hónapjában az évnek el kell mennie és akkor a srác biztos szakítana vele.

A cselekmény nem volt épp világrengető, ahogy a szereplőábrázolás sem, de nekem tetszett.
Az írásmód szerintem néha Leiner Laurás volt:D Olyan laza, könnyen megérthető, nem kell gondolkodni csak olvasol.
A fentebb említettek ellenére jó könyvről van szó nem Jay tehet róla, hogy nem úgy gondolkodom ahogy a szereplői és bátran ajánlom mindenkinek aki karácsonyi hangulatra vágyik. Könnyű, édes és szívmelengető:) Pont mint a forrócsoki.


Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

A szerelem mindent legyőz?

Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.

Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.

Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.

"Nevettem, tapsikoltam, sírtam és hát igen, teljesen beleestem Sierrába, Calebbe és ebbe a tökéletesen megírt, bájos történetbe.”

– Jennifer Niven, bestsellerszerző

Előbb összetöri a szíved, majd segít abban, hogy újra hinni tudj a szerelemben.

Add át magad a lebegésnek!

Hirdetés