Vincenza értékelése


>!
Vincenza
Greg Keyes: Hangakirály

Hatalmas léptékű történet, amely beszippantott, elvarázsolt és lekötött hosszú órákra.
Greg sok szereplővel dolgozik és több szálon futtatja a cselekményeket, ami a végére alkot egy egészet.
Kedvenc szálam Fehér Aspar-é volt, aki a kezdeti szúrós és morgós természete ellenére egyre jobban kibontakozott. Az események sodrásában fokozatosan tudunk meg egyre többet a világról, a történelemről, Aspar zárkózott jelleméről, a királyi családról, a papok életéről és a hitről.
Egy összetett világot kaptam, amit valamiért el is vártam a történettől a leírást elolvasva, és azt mondom, hogy nem csalódtam. Mindemellett nagyon tetszett, hogy Greg megtudta teremteni azt, hogy az egész országot és vidéket átjárja a baljóslatú homály. Végig azt éreztem, hogy lapul valami a sötétben és mindent rejtélyesség fed, hogy bármelyik pillanatban támadhat a bozótból egy árny. Ezek miatt nagyon élvezhető a történet, a feszültséget fent tudta tartani és Greg, olyan szereplőket alkotott, akikért lehet izgulni, mert szerethetőek és szorkulok nekik.
Nagyon várom, hogy a kezemben lehessen a folytatás.


Greg Keyes: Hangakirály

Greg Keyes: Hangakirály

Kétezer év telt el azóta, hogy a Született Királynő legyőzte az utolsó szkaszloi nagyurat. A küzdelem során felszabadította az emberiséget. Azt a fajt, melyet valamikor az idők kezdetén kiragadtak távoli otthonából és arra kényszeríttettek, hogy a rabszolgaság súlyos jármát vegye a vállára. E nagy csatával veszi kezdetét a háború és az erény, a varázslat és az árulás hatalmas léptékű története…

Crotheny királyságban két ifjú hölgy bújócskázik a halottak szent városának egyik elhanyagolt kertjében. Amikor megnyílik alattuk a föld, váratlanul egy legendás ősük, a hatalmas királynő elfelejtett kriptájában találják magukat.

A könyörtelen ősvadon szívében egy ártatlan család lemészárlásának ügyét akarja kivizsgálni Fehér Aspar, a király berkésze. Amikor átküzdi magát az ősöreg fűzfák útvesztőin, váratlanul találkozik a népmesék és rémálmok egyik iszonyatos szörnyetegével.
Közben a közeli országúton haladó fiatal, tudós papnövendék hirtelen az élet iskolájának kellős közepébe cseppen, és a saját bőrén tapasztalja meg, hogy a látszólag békés országban milyen gyilkos, gonosz indulatok rejtőzködnek a felszín alatt.

Halálos veszély leselkedik a királyi családra is. Csakis varázslattal lehet megmagyarázni leghűségesebb szolgájuk árulását. Életveszélyes kalandok várnak a három gyönyörű nővérre, egy fiatalemberre, akit csak nemrég emeltek lovagi rangra és arra a halálmegvető bátorságú ifjú nőre, aki beleszeret egy zord kalandorba.
A lassan mindent megmérgező, rosszindulatú erő mintha arra készülne, hogy elpusztítsa mindazt, ami meghitt és jó volt számukra. Mert bizony felébredt szendergéséből a halálhozó Hangakirály.

Elképesztő kalandokkal és szenvedéllyel teli, magával ragadó, hatalmas léptékű, izgalmas történet.

Hirdetés