Razor SMP értékelése


>!
Razor SMP
Anthony Ryan: A hamu birodalma

Jelentem: nem cseszte el! Ryan az előző trilógiája végét eléggé túltolta, viszont A hamu birodalma hozta a trilógia előző két részének szintjét, ráadásul nem is lett váratlanul +200 oldallal hosszabb. A történet fonalát közvetlenül a második kötet után veszi fel, szóval egyből belecsap a lecsóba és pár kisebb szünetet leszámítva végig pörög, minimum egy valaki szálán tuti csatáznak. A nézőpontkarakterek száma nem gyarapodott (szerencsére), maradt az előző kötetből ismert négyes. A láng légiójánál megjegyeztem, hogy Hilemore kissé háttérbe szorult. Nos, ezúttal a három emberi szereplőnk kb. egységes játékidőt kapott, Sirus pedig hozta az előző részbeli szintjét, szóval ez rendben volt. Amin még dolgoznia kell Ryannek, az a trilógiái befejezése. A tűzkirálynő nagyon kurtán-furcsán ért végett. Ez a könyv azért egy fokkal jobb, de úgy éreztem, hogy pár dolog csak oda van csapva, egy-két plusz fejezetnyi kibontásért szerintem senki nem haragudott volna. No de annyi baj legyen, összességében nagyon élveztem ezt a trilógiát, soha rosszabbat tőle!

>!
Fumax, Budapest, 2018
620 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700500 · Fordította: Matolcsy Kálmán

Anthony Ryan: A hamu birodalma

Anthony Ryan: A hamu birodalma

A Draconis memória-trilógia harmadik, befejező része a nagy sikerű Hollóárnyék sorozat New York Times-bestseller szerzőjétől!

A Vashajó Kereskedelmi Szindikátus hadihajóit több száz éve drákvér fűti, a cég hatalmát a véráldottaknak köszönheti: ők azon kevesek, akik képesek elfogyasztani a drákok véréből készült terméket és szabadjára engedni a benne lakozó félelmetes mágikus erőket. Ám a vállalat világát most éppen az fenyegeti, ami eddig létezésének záloga volt.

Egy elképzelhetetlen erejű, mitikus sárkány éledt fel, bestiák és emberek seregeit gyűjti maga köré, hogy letarolja a világot. A véráldott kalandor, Claydon Torcreek, Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkos ügynöke, és Corrick Hilemore, a Szindikátus hajóskapitánya, akiket küldetésük az ismert világ három különböző sarkába vezérelt, közös erővel szállnak szembe a fehér drákkal és szolgáival, a romlottakkal.

A teljes emberi civilizáció jövője forog kockán. A nemrég felfedezett ősi tudással, amelyet sikerült forradalmian új technológiával ötvözni, valamint a váratlan, új szövetségesekkel talán még nincs minden veszve. A győzelem azonban áldozatokat kíván…

Hirdetés